x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură. Din nou

Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură. Din nou

03 Apr 2018   •   08:17
Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură. Din nou

Judecătoarea Camelia Bogdan a fost din nou exclusă din magistratură. Secţia de judecători din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis în unanimitate excluderea Cameliei Bogdan pentru a doua oară din rândul magistraţilor, după o decizie similară luată în februarie 2017. Ulterior, pedeapsă a fost îmblânzită, prin reprimirea judecătoarei în sistem şi detaşarea ei disciplinară la Curtea de Apel Târgu Mureş.

Judecătoarea Camelia Bogdan bifează o premieră incredibilă în justiţia românească, fiind exclusă pentru a doua oară din magistratură în decurs de un an de zile. Secţia de judecători din cadrul CSM a decis ieri, în unanimitate, excluderea Cameliei Bogdan, din cauza unor sechestre dispuse de aceasta în mai multe dosare pe care le-a instrumentat. Concomitent, s-a întocmit şi un raport de către Inspecţia Judiciară cu privire la aceste aspect. “Admite acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtei judecător Camelia Bogdan. În baza art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei judecător sancţiunea disciplinară constând în “excluderea din magistratură”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. o) din acelaşi act normative. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul CSM.

Reamintim că Bogdan a mai fost exclusă o dată din magistratură, pe 8 februarie 2017, din motive de incompatibilitate şi conflict de interese. Judecătoarea a predat în 2014 în cadrul unui seminar de prevenire a fraudei şi corupţiei funcţionarilor APIA, instituţie subordonată Ministerului Agriculturii, care a fost parte civilă în dosarul ICA, judecat de aceeaşi judecătoare Camelia Bogdan

Ulterior primei excluderi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în decembrie 2017, ca judecătoarea Camelia Bogdan să fie reprimită în magistratură. Instanţa supremă a hotărât, în majoritate, ca Bogdan să fie sancţionată disciplinar prin mutarea, pe o perioadă de şase luni, de la Curtea de Apel Bucureşti la Curtea de Apel Târgu Mureş, începând cu data de 15 ianuarie 2018.

×
Subiecte în articol: camelia bogdan exclusa magistratura