x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Camelia Bogdan pune de o recidivă de incompatibilitate

Camelia Bogdan pune de o recidivă de incompatibilitate

de Dan Constantin    |    18 Feb 2016   •   09:24
Camelia Bogdan pune de o recidivă de incompatibilitate

Judecătoarea Camelia Bogdan se află în centrul unui nou scandal. Este în cauză felul în care poate fi indusă în sistemul juridic incompatibilitatea cu poleială știinţifică, sub forma mituirii. Inspecţia Judiciară caută acum să încadreze faptele Cameliei Bogdan, care a primit 10.000 de lei de la Ministerul Agriculturii, parte vătămată în ,,Telepatia”, chiar în timpul procesului pe care îl judeca.

Prima abatere de la lege este clară, recunoscută ca atare şi certificată sub proprie semnă-tură de judecătoarea Camelia Bogdan în declaraţia de avere. Este fără niciun dubiu că magis-tratul a primit bani în urma unui contract de la entitate privată. Fapt interzis expres magistraţilor. Activităţile INCOMPATIBILE cu statutul de magistrat sunt clar definite în Codul deontologic la Capitolul VII, art. 21 ,,Nu pot cumula această calitate cu nicio altă funcţie, publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice în învăţământul superior”. La paragraful următor se precizează că magistraţii ,,pot fi formatori în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii sau Școlii Supe-rioare pentru Grefieri”. Dacă ar fi şi numai atât, Inspecţia Judi-ciară poate propune o sancţiune disciplinară împotriva magistra-tului. CSM A INTERZIS recent magistraţilor chiar şi activităţi neremunerate, ca arbitru inter-naţional de volei sau membru în comitetul de părinţi la şcoli, declarate incompatibile.

Fapte agravante
Situaţia se complică grav pentru Camelia Bogdan când aflam, in urma dezvaluirilor Grupului de Investigatii Politice, PERIOADA în care magistratul desfăşura o activitate incompatibilă şi SURSA DE FINANŢARE A VENITULUI PENTRU ACTIVITATEA INCOM-PATIBILĂ. Conferinţa pentru care a fost răsplătită cu 10.000 de lei s-a desfăşurat la Poiana Braşov, în perioada iulie-august 2014, între DOUĂ TERMENE ale procesului „Telepatia”. Deci Camelia Bogdan ştia foarte bine părţile din proces în care Ministerul Agriculturii se declarase parte vătămată. Or, banii pentru conferinţă şi participanţii şcolarizaţi veneau de la ,,vătămatul” minister.

Magistrat sub Cod Penal.
Ce spune legea Codul de Procedură Penală stabileşte cazurile de incompatibilitate ale judecătorilor. Art. 64, paragraf F, specifică situaţia când,,există o suspiciune rezona-bilă că incompatibilitatea judecătorului este afec-tată”. După sejurul plătit de Ministerul Agriculturii, în 4 august 2014, când se prezintă la şedinţă pentru a-l judeca pe Dan Voiculescu, Camelia Bogdan era nu doar mai bine oxigenată, ci devenise şi incompati-bilă. Ce ar fi scos-o din situaţia pe care o crease? Art. 66 al CPP arată că ,,persoana incompatibilă este obli-gată să declare preşedintelui instanţei că se abţine de la judecarea cazului penal, cu arătarea cazului de incompatibilitate”. Bogdan Camelia a ascuns atunci faptul că a primit bani de la partea vătămată. În 8 august 2014, fiind în stare de multiplă incompatibi-litate, Bogdan ÎL CONDAMNĂ pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare şi dispune confiscarea sediilor din care emit cinci televiziuni ale Antenei.

SPECTACOL PE AFIŞ

Camelia Bogdan continuă activităţile de colaborare cu entităţile private care strâng bani în urma taxelor de înscriere la conferinţe. Judecătorul Bogdan Camelia este inclusă în programul Conferinţei Antifraudă cu expunerea Recuperarea produsului infracţiunii, organizată de Institutul Naţional de Control Intern din România, o firmă privată. Taxa de participare ajunge la 450 de lei pentru a o putea audia la 28 martie pe judecătoarea incompatibilă de pe afiş. În preţ intră şi cafea, cu masa de prânz.
 

×