x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Carmen Dan: MAI va face tot ce e posibil şi legal ca referendumul să se desfăşoare transparent

Carmen Dan: MAI va face tot ce e posibil şi legal ca referendumul să se desfăşoare transparent

24 Ian 2017   •   13:36
Carmen Dan: MAI va face tot ce e posibil şi legal ca referendumul să se desfăşoare transparent

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat, marţi, că în funcţie de decizia care va fi luată cu privire la referendumul privind graţierea, instituţia pe care o conduce "va face tot ce e posibil şi legal" ca acesta să se desfăşoare "cu transparenţă şi cu respectarea condiţiilor legale". 

"Respectăm prevederile legale, urmăm etapele legale şi în funcţie de decizia care se ia MAI va face tot ce e posibil şi legal ca, dacă vom avea referendum, să se desfăşoare cu transparenţă şi cu respectarea condiţiilor legale", a afirmat Carmen Dan, la Academia de Poliţie, unde a participat la o ceremonie ocazionată de Ziua Unirii Principatelor. 

Întrebată dacă vede necesar proiectul graţierii colective, ministrul a afirmat că este vorba de acte normative aflate în consultare publică. 

"Nu e aşa de important punctul meu de vedere. Se va respecta calea legală. Din punctul meu de vedere, să aşteptăm să treacă de etapa consultării. Sunt acte care pot suporta modificări, sunt acte care aşteaptă răspunsul societăţii civile...", a adăugat Carmen Dan. 

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis marţi preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare prin care anunţă că a declanşat procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice. AGERPRES

×