x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Câtă încredere mai au românii în procuratură

Câtă încredere mai au românii în procuratură

23 Aug 2017   •   22:40
Câtă încredere mai au românii în procuratură

Trei sferturi dintre români sunt neîncrezători în procuratură, potrivit unui sondaj Avangarde realizat în ultima săptămână la comanda Antenei 3 și prezentat miercuri.

La întrebarea ”Din punctul dvs de vedere, în România e necesar să existe o lege a răspunderii magistraților?”, 88% dintre cei chestionați au răspuns afirmativ și 3% negativ. Restul nu știu sau nu au răspuns. Altfel spus, aproape nouă din 10 români consideră că e nevoie să avem o lege a răspunderii magistraților.

La afirmația, ”În România, toți cetățenii sunt egali în fața legii”, 61% dintre respondenți nu sunt de acord, astfel că arată că nu au încredere în instituțiile statului. Doar 36% dintre români sunt de acord cu această afirmație, iar 3% nu știu sau nu răspund.

”Probabil pensiile nesimțite au contribuit și ele la această percepție, că nu suntem egali în fața legii”, a spus Adrian Ursu.

La întrebarea, ”În România, Parchetele instrumentează corect dosarele penale?”, 73% dintre respondenți au spus ”nu”.

Sondajul a fost realizat de Avangarde, în ultima săptămână, pe un eșantion de 710 persoane, la comanda Antenei 3, a spus Marius Pieleanu.

Marja de eroare este de 3,8%, iar nivelul de încredere de 95%.

×