x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cazul Burnei - Ministrul Sănătății continuă atacurile la profesorii universitari din medicină

Cazul Burnei - Ministrul Sănătății continuă atacurile la profesorii universitari din medicină

de Dan Constantin    |    10 Dec 2016   •   17:31
Cazul Burnei - Ministrul Sănătății continuă atacurile la profesorii universitari din medicină
Vasile Vlad Voiculescu, ministrul Sanatătii, comenteaza pe pagina de socializare cazul Burnei. Insista pe statutul de profesor universitar al celui cercetat de procurori, care ar iesi de sub control  pentru că are titlul stiințific.
 
,,Politica” lui Voiculescu a fost de la primirea mandatului o ofensiva continua împotriva profesorilor din medicină, a unor centre de excelentă,  și scoaterea personalitatilor medicale din actul de manageriat al spitalelor. Modificarea Legii 95 a Sanatații este indreptată în primul rand impotriva cadrelor didactice din invatamantul superior medical care sunt sefi de sectii în spitalele clinice.
 
Cazul Burnei ar putea fi explicat mai bine de consilierul ministrului, dr. Cîrstoveanu, coleg la Spitalul Marie Curie cu profesorul aflat acum la parchet. Cîrstoveanu, sef sectie ATI la acest spital a colaborat, credem, cu prof. Burnei în actul medical. 
 
Voiculescu are nu mai putin de 16 consilieri personali care misună prin cabinetul ministerial, majoritatea neavand nici o legatura cu medicina, dar au conexiuni stranse cu mediul jurnalistic si ONG-uri.
 
Platformele online care difuzeaza acte medicale din spitale  și furnizeaza capete de ancheta procurorilor, care se autosesizeaza, sunt putin interesate, insa, de manevrele din Ministerul Sanatatii. 

×