x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cazul transfuziei greşite de la Spitalul de Arşi: Un medic şi o asistentă, puşi sub acuzare

Cazul transfuziei greşite de la Spitalul de Arşi: Un medic şi o asistentă, puşi sub acuzare

06 Oct 2016   •   14:54
Cazul transfuziei greşite de la Spitalul de Arşi: Un medic şi o asistentă, puşi sub acuzare
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Procurorii de la Parchetul Capitalei au pus sub acuzare pentru ucidere din culpă un medic şi o asistentă de la Spitalul de Arşi, care au efectuat o transfuzie greşită în urma căreia o femeie a decedat. 

O femeie a murit la Spitalul de Arşi din Bucureşti, după ce grupa de sânge i-a fost determinată incorect şi i-a fost administrată altă grupă decât cea pe care o avea. 

"Incidentul a avut loc în data de 13 iunie şi a fost raportat în 27 iunie. Este vorba despre o femeie în vârstă. În urma transfuziei, femeia a intrat în şoc post-transfuzional", declara, în luna iulie, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu. 

Femeia în vârstă de 76 de ani a fost adusă la spital cu răni multiple, după ce a fost muşcată de un câine. A fost dusă de urgenţă în sala de operaţie şi supusă unei intervenţii chirurgicale. De asemenea, medicii au luat decizia de a-i face o transfuzie, însă, în loc de grupa A, i-a fost administrată grupa de sânge B. 

După acest incident, Ministerul Sănătăţii a suspendat activitatea unităţii de transfuzii de la Spitalul de Arşi, deoarece funcţiona fără autorizare. AGERPRES

×