x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ce s-a întâmplat cu plângerea lui Boureanu împotriva polițiștilor

Ce s-a întâmplat cu plângerea lui Boureanu împotriva polițiștilor

02 Apr 2018   •   18:30
Ce s-a întâmplat cu plângerea lui Boureanu împotriva polițiștilor

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au clasat dosarul privind plângerea fostului deputat Cristian Boureanu, depusă de către acesta împotriva polițiștilor care l-ar fi lovit anul trecut. În urma acestui incident, C. Boureanu e judecat pentru ultraj.

Plângerea fostului deputat Cristian Boureanu, depusă împotriva polițiștilor implicați în incidentul de anul trecut, a fost clasată, potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Dosarul a fost clasat pentru că polițiștul care l-a lovit pe Boureanu a acționat în legitimă apărare și nu i se poate imputa acuzația de abuz în serviciu.

Pe 20 iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 i-au trimis în judecată pe Cristian Boureanu, acuzat că a agresat un polițist rutier, și pe iubita sa, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă.

Pe 9 iunie 2017, în jurul orelor 01:30, mașina în care se afla Cristian Boureanu a fost oprită în trafic, în zona Piața Charles de Gaulle din Sectorul 1 al Capitalei de un echipaj de poliție rutieră.

Procurorii susțin în rechizitoriu că acesta "s-a manifestat violent, la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliție din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a amenințat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămașa uniformei de serviciu și l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 15-20 zile de îngrijiri medicale".

×
Subiecte în articol: cristian boureanu