x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ce spune familia miliarului Adamescu despre condițiile de detenție din celula Arestului Central

Ce spune familia miliarului Adamescu despre condițiile de detenție din celula Arestului Central

11 Feb 2017   •   18:30
Ce spune familia miliarului Adamescu despre condițiile de detenție din celula Arestului Central

Noi detalii șocante ies la iveală în legătură cu condițiile din celula din Arestul Central în care a fost cazat inclusiv Mircea Băsescu. Milionarul Dan Adamescu a descris, într-o scrisoare trimisă fiului său, condițiile de detenție de la Arestul Central, locul în care s-a întâlnit și cu fratele fostului președinte Traian Băsescu.

În scrisoarea sa, Adamescu scrie că stătea în celulă cu alte cinci, șapte persoane, în condițiile în care încăperea nu avea mai mult de 30 mp, iar toaleta consta într-o ”gaură în pământ fără nicio separare față de restul celulei”.

"Îmi amintesc că am fost deţinut în Centrul de Arest Preventiv, un centru de detenţie anterior procesului, timp de aproximativ o lună. Nu există zone speciale în CRAP. În celula mea erau între 6 şi 8 persoane. Era un flux continuu de deţinuţi. (...) Celula avea 4 paturi suprapuse, astfel că erau 8 paturi în total. Erau de ambele părţi ale celulei. Exista o masă mică pentru 2 persoane şi un WC turcesc – practic o gaură în pământ – fără nicio separare faţă de restul celulei. Nu existau dulapuri sau alt mobilier pentru depozitare. Deţinuţii îşi păstrau hainele în sacoşe, dacă aveau. (...) Aveai dreptul să părăseşti celula doar o oră pe zi. «Spaţiul exterior» era efectiv o încăpere închisă de vreo 30 mp cu grilaje în loc de tavan. Era un loc foarte insalubru şi deprimant”, se arată în scrisoarea lăsată de Dan Adamescu, potrivit mediafax.ro.

Sursa: antena3.ro

×