x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cererea lui Dragnea de eliberare condiţionată a fost respinsă. Fostul lider PSD rămâne în închisoare

Cererea lui Dragnea de eliberare condiţionată a fost respinsă. Fostul lider PSD rămâne în închisoare

de Alice Petrescu    |    27 Apr 2021   •   14:04
Cererea lui Dragnea de eliberare condiţionată a fost respinsă. Fostul lider PSD rămâne în închisoare

UPDATE: Fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, va petrece Paștele în închisoare, magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au respins, marți, cererea de eliberare condiționată.Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Cererea poate fi reînnoită până pe data de 27 iunie.

„Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu. Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021”, este soluția instanței.

Liviu Dragnea avea de partea sa avizul favorabil privind reabilitarea, acordat de Penitenciarul Rahova, unde ispășește pedeapsa, precum și decizia definitivă a magistraților, care i-au dat dreptate fostului președinte al PSD în dosarul în care a cerut recunoașterea a 49 de zile de muncă în perioadele 2 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 şi 16 septembrie 2020 – 28 ianuarie 2021, cât timp dreptul la muncă i-ar fi fost încălcat.

 

Știre inițială: Zi decisivă pentru Liviu Dragnea. Astăzi, magistrații Judecătoriei Sectorului 5 judecă cererea de eliberare condiționată a fostului lider PSD, în prezent încarcerat la Penitenciarul Rahova. 

 

Dragnea a depus cererea de eliberare condiţionată pe 12 aprilie, iar instanţa a stabilit termen pentru soluţionare în data de 27 aprilie. Miercurea trecută, Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Rahova a dat aviz favorabil pentru ieşirea din detenţie mai devreme a fostului lider al PSD Liviu Dragnea, constatând că sunt îndeplinite toate condiţiile legale, a anunţat avocatul Flavia Teodosiu.

Liviu Dragnea va fi audiat prin videoconferință.

Decizia pe care o vor lua magistrații nu va fi definitivă, ea putând fi atacată de procurori în termen de 3 zile.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul președinte al Camerei Deputaților a executat două treimi din pedeapsă, aceasta fiind una dintre condițiile pentru eliberarea condiționată.

×
Subiecte în articol: liviu dragnea