x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cîțu, despre SIIJ: A fost înființată de Dragnea. E momentul să spunem „La revedere, Liviu Dragnea!”

Cîțu, despre SIIJ: A fost înființată de Dragnea. E momentul să spunem „La revedere, Liviu Dragnea!”

12 Noi 2021   •   11:24
Cîțu, despre SIIJ: A fost înființată de Dragnea. E momentul să spunem „La revedere, Liviu Dragnea!”

SIIJ a fost înființată de Liviu Dragnea și este momentul să spunem: „La revedere, Liviu Dragnea”, spune președintele PNL, Florin Cîțu. Marcel Ciolacu spunea vineri dimineață că România trebuie să găsească soluții pentru a închide MCV-ul, „dar nu prin desființarea SIIJ”.

„Poziția PNL este foarte clară. Această secție specială (Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție-SIIJ - n.r.) a fost înființată de Liviu Dragnea. E momentul să spunem: la revedere, Liviu Dragnea”, spune Florin Cîțu.

El afirmă că a desființat SIIJ în guvern, când a aprobat un proiect de lege.

„Mergem să discutăm, să vedem ce negociem (cu liderii PSD-n.r.)”, conchide Cîțu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spunea vineri dimineață că România trebuie să găsească soluții pentru a închide MCV-ul, „dar nu prin desființarea SIIJ”.

Liderii PSD și PNL negociază în această perioadă, alături de cei ai UDMR, formarea unei alianțe guvernamentale.

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, înființată în cadrul Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție și operațională începând cu 2017, are competența exclusivă de a investiga infracțiunile săvârșite de judecători și procurori.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: siij