x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cristian Boureanu, eliberat din penitenciar după două luni de arest preventiv

Cristian Boureanu, eliberat din penitenciar după două luni de arest preventiv

11 Aug 2017   •   16:19
Cristian Boureanu, eliberat din penitenciar după două luni de arest preventiv

Tribunalul Bucureşti a decis vineri ca fostul deputat Cristian Boureanu să fie eliberat din arest preventiv, urmând ca acesta să fie plasat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de ultraj, după ce a lovit un poliţist rutier. 

Decizia instanţei este definitivă, iar Boureanu va fi eliberat din Penitenciarul Rahova, după două luni de arest. 

Tribunalul Bucureşti a respins o contestaţie a procurorilor, fiind menţinută decizia luată pe 2 august de Judecătoria Sectorului 1, prin care lui Boureanu i-a fost înlocuit arestul preventiv cu măsura controlului judiciar. 

Fostul deputat a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârşirea a trei infracţiuni de ultraj, el fiind acuzat că a agresat un poliţist rutier. 

În acelaşi dosar, a fost trimisă în judecată şi Laura Teodora Dincă, prietena lui Boureanu, acuzată de mărturie mincinoasă. 

Pe 9 iunie, în jurul orei 1,30, maşina în care se afla Cristian Boureanu, alături de prietena lui, a fost oprită în trafic de un echipaj de poliţie rutieră pe bulevardul Aviatorilor din Capitală. 

În momentul în care poliţiştii i-au solicitat documentele de identitate, Boureanu s-a manifestat violent, a ameninţat un poliţist şi i-a prins acestuia degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a rupt uniforma şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice. Poliţistul a reacţionat şi l-a lovit pe Boureanu, acesta căzând la pământ. 

Boureanu a fost imobilizat, încătuşat şi condus la sediul Brigăzii Rutiere pentru cercetări. Fiind într-o stare avansată de ebrietate, lui Boureanu i s-a făcut rău, el fiind transportat apoi la Spitalul Floreasca. Ulterior, pe 10 iunie, el a fost arestat preventiv. 

Potrivit Parchetului Capitalei, fiind audiată în calitate de martor, la datele de 9 iunie şi 6 iulie, prietena lui Boureanu a făcut afirmaţii mincinoase şi a creat o situaţie favorabilă fostului deputat. Astfel, declaraţia din data de 6 iulie este în contradicţie cu cea anterioară şi cu probatoriul administrat în dosar. AGERPRES

×
Subiecte în articol: cristian boureanu