x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CSM a dat aviz negativ proiectul USR de desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie

CSM a dat aviz negativ proiectul USR de desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie

28 Mai 2020   •   12:26
CSM a dat aviz negativ proiectul USR de  desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie

CSM a avizat, joi, negativ proiectul USR de desfiinţare a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Procurorii şi judecătorii din CSM au avut păreri împărţite în privinţa utilităţii SIIJ. Votul a fost de 10 „împotrivă”, 8 „pentru” şi unul nul.

CSM a avizat negativ, joi, proiectul USR de desfiinţare a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. Votul a fost: 10 membri „împotrivă”, 8 „pentru” şi unul nul, potrivit unor surse din cadrul CSM.

Ca de obicei, dialogul dintre taberele opuse din CSM a fost unul acid:

Procuror Cristi Ban: „Îmi menţin punctul de vedere că această structură de parchet este o emanaţie politică. Aşa cum s-a născut, aşa trebuie să şi dispară, adică tot politic. Eu voi vota aviz favorabil cu observaţii”.

Judecătoarea Gabriela Baltag: „E surprinzător să auzim că un procuror vorbeşte despre o structură din cadrul parchetului că e o emanaţie politică”.

Cristi Ban: „Vă rog să reţineţi suprinderea pentru dumneavoastră. Vorbiţi ce doriţi”.

Gabriela Baltag: „O să spuneţi că Secţia nu a făcut dosare. A făcut foarte multe dosare. Nu a trimis foarte mulţi în judecată, sunt 2 trimiteri. Avem 417 dosare soluţionate şi numai 2 trimiteri în judecată. Ne aducem aminte de miile de dosare de altădată soldate cu achitări. Aici vrem să ajungem? De ce nu este bună Secţia? Că nu a mers la judecători decât să obţină un mandat pentru o avizare? Că nu au fost ascultaţi în masă magistraţii, de aceea nu este bună Secţia?”

Cristi Ban: „Pe mine mă surprinde pregătirea dvs. în materie penală. Sunteţi specialistă, văd, în parchet şi suspectă preocuparea dvs. pentru DNA”.

Judecătoarea Evelina Oprina: „Este de relevat şi de evidenţiat opinia instanţelor de grad înalt. Înalta Curte, care în proporţie covârşitoare a opinat pentru menţinerea acestei secţii”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: CSM