x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CSM: În acest an au fost amenajate 50 de spaţii adecvate audierii minorilor, la instanţe

CSM: În acest an au fost amenajate 50 de spaţii adecvate audierii minorilor, la instanţe

de Redacția Jurnalul    |    22 Dec 2023   •   22:30
CSM: În acest an au fost amenajate 50 de spaţii adecvate audierii minorilor, la instanţe

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) transmite, vineri, că în acest an au fost amenajate, la nivelul instanţelor, 50 de spaţii adecvate audierii minorilor: „Este esențial ca derularea procedurilor judiciare în care sunt implicați copiii să se desfășoare în condiții prietenoase cu aceștia”.

„Conștient fiind de faptul că promovarea unui sistem de justiție adaptat minorilor reprezintă un deziderat la nivelul sistemului judiciar din România, precum şi de faptul că este esențial ca derularea procedurilor judiciare în care sunt implicați copiii în materie civilă, administrativă sau penală, să se desfășoare în condiții prietenoase cu aceștia, Consiliul Superior al Magistraturii a asigurat, în anul 2023, dezvoltarea la nivelul instanțelor a 50 de spații adecvate audierii minorilor”, potrivit unui comunicat de presă.

Camerele de audiere, precizează CSM, sunt dotate cu echipament audio-video care permite tuturor părților interesate să asiste în timp real, fără a fi prezente efectiv în încăpere cu minorul, precum și înregistrarea audio-video a audierii. De asemenea, camerele de audiere beneficiază de mobilier adecvat, pentru crearea unui spațiu de siguranță, care să faciliteze derularea audierii.

„Activitatea s-a derulat în cadrul proiectului Formarea profesională și consolidarea capacității la nivelul sistemului judiciar, finanțat în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021. (...) Ne exprimăm speranța că aceasta reprezintă un prim pas spre generarea unei schimbări la nivel sistemic în ceea ce privește abordarea copiilor în interacțiunea acestora cu sistemul judiciar, în diverse calități. Consiliul Superior al Magistraturii va continua să se implice în acțiuni şi programe care vor contribui la dezvoltarea unei justiții în interesul copilului, accesibilă, adecvată, rapidă şi diligentă, adaptată nevoilor acestuia”, se menționează în finalul comunicatului.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: CSM camere minori