x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Curtea de Apel București a decis că masca de protecție nu este obligatorie în spațiile deschise. Decizia nu este definitivă

Curtea de Apel București a decis că masca de protecție nu este obligatorie în spațiile deschise. Decizia nu este definitivă

24 Dec 2020   •   13:55
Curtea de Apel București a decis că masca de protecție nu este obligatorie în spațiile deschise. Decizia nu este definitivă

Judecătorii Curții de Apel București au decis că purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise nu este obligatorie, potrivit deciziei instanței. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în recurs.

„Uraaaaaa! Uraaaaaa!Uraaaaaa! Am câștigat procesul cu Arafat în primă instanță. Nici nu-mi vine să cred. Instanța a dispus că măsura obligării de a purta mască în spații deschise este nelegală. Soluția poate fi atacată cu recurs în 2 zile de la comunicarea hotărârii”, a scris pe Facebook avocata Minodora Ion.

Ea a contestat în instanță prevederile art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427 din 17.12.2020, publicat în Monitorul oficial nr. 1257 din 18 decembrie 2020, în ceea ce priveşte instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, iar Curtea de Apel a decis înlăturarea sintagmei „…şi deschise”.

Decizia poate fi atacată cu recurs în maxim două zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal.

Avocatul Iulian Urban, fost senator, îi cere noului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, demiterea lui Raed Arafat, deși șeful DSU este secretar de stat în MAI.

„Judecătorii de la Curtea De Apel București sunt ultimii apărători ai legii, ordinii și statului de drept din România! Dle ministru al sănătății Vlad Voiculescu după decizia judecătorilor de la Curtea de Apel București sunteti obligat să il demiteți din orice funcție publică pe Raed Arafat, care a încălcat cu premeditare ordinea constituțională! Statul român este obligat să restituie românilor banii dați pe măști, să le restituie banii dați pe amenzile aplicate acestora pentru nepurtarea măștilor în spatii deschise”, scrie pe Facebook Urban.

(sursa: Mediafax)

×