x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dan Păcurariu, suspectat că a ucis-o pe profesoara Mihaela Fulga în 1998, a fost arestat preventiv

Dan Păcurariu, suspectat că a ucis-o pe profesoara Mihaela Fulga în 1998, a fost arestat preventiv

18 Mar 2016   •   12:51
Dan Păcurariu, suspectat că a ucis-o pe profesoara Mihaela Fulga în 1998, a fost arestat preventiv

Profesorul Dan Păcurariu de la Universitatea Hyperion, suspectat că a ucis-o pe profesoara de chineză Mihaela Fulga, în 1998, a fost arestat preventiv, vineri, după o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, care a admis contestaţia procurorilor.

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au admis contestaţia formulată de procurori şi au dispus arestarea preventivă a profesorului universitar acuzat de omor. Tribunalul Bucureşti respinsese, în 9 martie, cererea procurorilor Parchetului Capitalei de arestare preventivă a lui Dan Păcurariu. 

"Desfiinţează încheierea contestată şi rejudecând, în fond: Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu privire la inculpatul Păcurariu Dan. În baza art.226 alin.1 Cod procedură penală rap. la art.223 alin.2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Păcurariu Dan pe o perioadă de 30 de zile, de la data încarcerării. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă, conform art.230 alin.1 Cod procedură penală. Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Păcurariu Dan împotriva aceleiaşi încheieri", potrivit deciziei definitive a Curţii de Apel Bucureşti. 

Dan Păcurariu a fost reţinut în 8 martie şi lăsat liber o zi mai târziu, în urma deciziei Tribunalului Bucureşti.

Poliţiştii de la Serviciul Omoruri au reuşit să pună cap la cap mai multe probe, unele dintre ele presupunând tehnici moderne de investigaţii, şi l-au identificat pe Dan Păcurariu drept cel care ar fi omorât-o, în iulie 1998, pe profesoara de chineză Mihaela Fulga, în vârstă de 30 de ani, într-o garsonieră din cartierul Titan.

Păcurariu a fost şi în 1998, la câteva zile după crimă, principalul suspect, însă probele strânse de investigatori n-au fost niciodată suficiente pentru punerea lui sub acuzare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti notează, în referatul cu propunere de arestare, că Păcurariu ”ajunsese să o hărţuiască pe victimă, o urmărea la locurile de muncă, pe stradă, o aştepta perioade lungi de timp pe holul blocului, o suna în mod frecvent cu scopul de a verifica unde este şi la ce oră ajunge acasă sau chiar îşi punea studenţii să o urmărească”.

Aceştia mai notează că sentimentele suspectului se transformaseră într-o obsesie care l-a împins pe profesor să o omoare pe femeia despre care susţinea mereu că urmează să-i devină soţie.

”Nivelul de exasperare la care ajunsese victima din pricina faptului că era terorizată de către inculpat este reliefat şi de o precizare a martorei F. V., acesta arătând că fiica sa i-a spus la un moment dat că dacă inculpatul nu o va lăsa în pace îl va omorî”, au arătat anchetatorii în documentul citat.

Potrivit procurorilor, Păcurariu a apelat şi la elevii săi să o urmărească pe profesoara Fulga.

Procurorii mai menţionează că ”de-a lungul timpului, începând cu anul 1995, atitudinea victimei Mihaela Fulga faţă de Păcurariu Dan s-a schimbat, aceasta făcând tot posibilul să se îndepărteze tot mai mult de acesta, însă în acelaşi timp păstrând un oarecare contact pentru a beneficia în continuare de influenţa acestuia şi a familiei sale”. 

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: dan pacurariu