x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Darea în plată, subiect fierbinte

Darea în plată, subiect fierbinte

de Dan Constantin    |    19 Apr 2018   •   10:40
Darea în plată, subiect fierbinte

O conferinţă internaţională organizată de Asociaţia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar Bancar, Asociaţia Europeană de Drept Bancar şi Financiar şi Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” concentrează în Capitală, timp de trei zile (18-20 aprilie), interesul specialiştilor în domeniul financiar-bancar. Temele de mare actualitate pentru juriştii din sistemul bancar sunt puse în dezbaterea profesioniştilor cu autoritate din instituţii de credit şi reglementare, din universităţi şi case de avocatură. Membri ai Consiliului de Administraţie al BNR şi reprezentanţi de la Banca Central Europeană, bănci centrale din Belgia şi Spania pun în discuţie implicaţiile juridice ale procesului de aderare a României la zona euro, costurile şi beneficiile acestei decizii pentru populaţie. Intervenţiile prin videoconferinţă ale unor reprezentanţi ai Departamentului juridic al FMI, ale profesorilor Bonneau de la Sorbona şi Jose Laguna de la Universitatea din Madrid arată gradul de participare internaţională la manifestarea de la Bucureşti.

De un real interes sunt aşteptate prezentările lui Petre Lăzăroiu, judecător la Curtea Constituţională, cu referire la legislaţia fiscală prin prisma interferenţelor CCR şi Parlamentului, ale preşedintelui ACJSFB, AEDBF-România, Ianfred Silberstein, legată de rolul BNR ca autoritate competentă în procesul rezoluţiei instituţiilor de credit. Teme recent apărute în practica juridică prin modificări ale legislaţiei creditării sunt de asemenea în centrul dezbaterii conferinţei găzduite de Aula Magna a Universităţii “Dimitrie Cantemir”. Riscul în contractele de credit (dr. Nela Petrişor), declararea caracterului abuziv al unor clauze dintr-un contract de credit (Eugenia Vocheci, judecător la ÎCCJ), impreviziunea în executarea contractului de credit (av. Cristian Muşat), cesiunea de creanţă (prof.univ.dr. Marieta Avram), darea în plată (av. Monica Livescu) sunt subiecte de actualitate, născute din puncte de vedere divergente nu doar teoretice, ci şi în decizii ale instanţelor. (Dan Constantin)

Universitatea creştină ,,Dimitrie Cantemir”, gazda conferinţei internaţionale a juriştilor din sistemul financiar-bancar

×
Subiecte în articol: darea in plata