x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Darius Vîlcov, sub control judiciar, chiar în timpul audierii Adinei Florea

Darius Vîlcov, sub control judiciar, chiar în timpul audierii Adinei Florea

de Ion Alexandru    |    19 Iun 2019   •   10:38
Darius Vîlcov, sub control judiciar, chiar în timpul audierii Adinei Florea

DIICOT l-a pus sub control judiciar pe Darius Vîlcov, fostul consilier al premierului pe probleme economice, în dosarul deschis pe numele său referitor la publicarea, pe Facebook, a protocolului încheiat, în 2016, între SRI și Parchetul General. Măsura a fost instituită de procurori pentru o perioadă de 60 de zile.

Vîlcov a fost chemat, ieri, la sediul DIICOT, unde i-a fost comunicat faptul că s-a instituit controlul judiciar în dosarul în care este acuzat de divulgarea secretului care periclitează siguranța națională. În același timp, Adina Florea, “ținta” indirectă a acestui dosar, care ar fi pus la dispoziție fostului consilier al premierului acest document, era audiată în comisia specială întrunită la CSM, pentru desemnarea viitorului procuror-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Darius Vîlcov este urmărit penal în acest dosar încă din luna februarie, fiind acuzat că a publicat, în vara anului trecut, pe pagina sa de socializare, protocolul secret încheiat, în decembrie 2016, între SRI și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Documentul, care fusese denunțat la acel moment și care nu își mai producea efectele, avea, încă, caracterul unui document clasificat cu calificativul “strict secret”. Cauza a plecat chiar de la o anchetă a PÎCCJ deschisă din oficiu față de o grefieră de la Parchetul Curții de Apel Constanța, care le-a declarant procurorilor sub jurământ că a fotocopiat respectivul protocol, aflat în baza de documente secrete a instituției, la cererea Adinei Florea care, la acel moment, deținea funcția de procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel Constanța.

×
Subiecte în articol: Darius Vîlcov