x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Decizie RADICALA a procurorului general interimar: ”Am cerut retragerea titlului de doctor”

Decizie RADICALA a procurorului general interimar: ”Am cerut retragerea titlului de doctor”

29 Mar 2016   •   09:40
Decizie RADICALA a procurorului general interimar: ”Am cerut retragerea titlului de doctor”
Sursa foto: Creatas/Getty Images/Creatas RF

Procurorul general interimar Bogdan Licu a declarat marţi că a făcut o cerere prin care a cerut retragerea titlului de doctor.

"Am făcut acum aproximativ o lună o cerere adresată ministrului Educaţiei, prin care am cerut retragerea titlului de doctor. Am făcut acest lucru din motive personale, a fost o decizie grea, dar vreau să specific că nu consider că am plagiat în acea teză de doctorat", a spus Bogdan Licu, la intrarea în sediul CSM.

La Secţia de urmărire penală din cadrul Parchetului General există în lucru o plângere depusă de generalul în rezervă Ioan Sârbu, fost şef al Direcţiei medicale din MApN, în care fostul ministru Gabriel Oprea este reclamat pentru constituire de grup infracţional organizat şi plagiat. În plângerea respectivă, Ioan Sârbu le cere procurorilor să îl cerceteze pe Gabriel Oprea şi pentru că l-ar fi instigat pe Bogdan Licu să plagieze în teza de doctorat.

Bogdan Licu şi-a susţinut doctoratul în anul 2011 la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazu", instituţie aflată în subordinea Serviciului Român de Informaţii (SRI), avându-l ca îndrumător ştiinţific pe Gabriel Oprea.

×