x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Bărbat reținut la Deva pentru că vindea bijuterii false

Bărbat reținut la Deva pentru că vindea bijuterii false

de Redacția Jurnalul    |    19 Iun 2023   •   18:30
Bărbat reținut la Deva pentru că vindea bijuterii false

Anchetă în Hunedoara, unde un bărbat a fost reținut pentru înşelăciune. Suspectul ar fi păgubit, alături de un altul, o casă de amanet cu mai mult de 17.000 lei.

Poliția Deva a fost sesizată, în weekend, că un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Dolj, a indus în eroare angajata unei case de amanet din Deva prin amanetarea a două piese bărbătești, brățară și lanț, afirmând fals că sunt confecționate din aur. Cu toate acestea, verificările ulterioare au arătat că piesele erau suflate cu un strat gros de aur, dar conțineau de fapt un alt metal.

Pentru cele două piese, bărbatul care le-a amanetat a obținut 1.634 de lei, respectiv 4.775 de lei, prin încheierea contractelor specifice de împrumut.

Ulterior, bărbatul de 30 de ani a mai amanetat un lanț (model identic cu primul) sub falsa împrejurare că este confecționat din aur, obținând, conform contractului de împrumut, 4.621 de lei.

În același context, bărbatul respectiv a mers la al doilea punct de lucru al casei de amanet, unde a cerut amanetarea unui lanț și a unei brățări, însă amanetarul a refuzat încheierea unui contract de împrumut, după ce, în urma verificării amănunțite a constatat că piesele nu sunt confecționate din aur.

La scurt timp, la primul punct de lucru al casei de amanet s-a prezentat un alt bărbat, în vârstă de 34 de ani, care a amanetat o brățară și un lanț, despre care a conturat falsa împrejurare că sunt confecționate din aur, obținând, conform contractului de împrumut, 6.460 de lei (prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională a celor doi bărbaţi fiind de peste 17.400 de lei).

Poliţiştii l-au prins, în Alba-Iulia, pe bărbatul în vârstă de 30 de ani, care a amanetat primele obiecte, acesta fiind condus la sediul Poliției Municipiului Deva, pentru cercetări, și ulterior reținut pentru o perioadă de 24 de ore.

Cercetările continuă faţă de ambii bărbaţi, pentru înşelăciune.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: deva bijuterii false