x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie 95 de persoane reţinute şi peste 6 kilograme bijuterii din aur şi monede ridicate în urma percheziţiilor de joi

95 de persoane reţinute şi peste 6 kilograme bijuterii din aur şi monede ridicate în urma percheziţiilor de joi

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2023   •   22:45
95 de persoane reţinute şi peste 6 kilograme bijuterii din aur şi monede ridicate în urma percheziţiilor de joi

Procurorii DIICOT au reţinut un număr de 95 de persoane şi au confiscat, printre altele, peste şase kilograme de bijuterii din aur şi monede, în urma celor aproximativ 200 de percheziţii efectuate joi.

Potrivit unui comunicat al DIICOT procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus măsura reţinerii pentru o durată de 24 de ore faţă de 95 de persoane şi măsura controlului judiciar faţă de alte şapte.

"În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate 11 autoturisme, numeroase ceasuri şi genţi de lux, peste şase kilograme bijuterii din aur şi monede, sume în lei, euro, dolari SUA, lire sterline şi forinţi, valoarea totală a acestora ridicându-se la peste 1 milion euro. De asemenea, au fost identificate şi ridicate peste 200 de telefoane mobile, sisteme PC/laptopuri, medii de stocare, cantităţi de droguri de risc şi mare risc, precum şi de substanţe cu efecte psihoactive, grindere, cântare de mare precizie, arme albe, mai multe arme neletale şi peste 200 de proiectile, documente şi înscrisuri olografe, carduri bancare, precum şi alte bunuri de interes", se precizează în comunicat.

Acţiunea face parte din seria de iniţiative similare, desfăşurate la nivelul DIICOT începând cu anul 2018 şi relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracţiunile de trafic de droguri, trafic de persoane şi de minori şi orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, în efortul de a combate în mod eficient aceste fenomene infracţionale, menţionează sursa citată.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Poliţia Română, cu sprijinul Poliţiei de Frontieră şi Jandarmeriei Române, au efectuat, joi, 46 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale organizate, specializate în trafic de persoane şi de minori, pornografie infantilă, criminalitate informatică şi trafic de droguri. În cadrul operaţiunii coordonate, realizate la nivel naţional, au fost puse în executare 199 mandate de percheziţie domiciliară şi 210 mandate de aducere

×
Subiecte în articol: diicot perchezitii