x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Trafic de persoane, proxenetism, camătă în București și trei județe

Trafic de persoane, proxenetism, camătă în București și trei județe

de Redacția Jurnalul    |    23 Noi 2023   •   18:15
Trafic de persoane, proxenetism, camătă în București și trei județe

Două femei au fost păcălite prin metoda „loverboy”, bătute și agresate psihic să se prostitueze. Suspectul face parte dintr-o rețea de proxeneți, vizată joi de 16 percheziții, în București și județele Călărași, Ilfov și Giurgiu.

Procurorii DIICOT Călărași și polițiștii fac 16 percheziții în București și județele Călărași, Ilfov și Giurgiu, într-un caz de trafic de persoane, proxenetism și camătă.

Din probele administrate a reieșit că, în perioada 2021- noiembrie 2023, un suspect a recrutat două persoane vătămate majore, prin metoda „loverboy”, pe care, ulterior, prin violențe fizice și psihice, le-a convins să se prostitueze în folosul său.

De asemenea, alți doi suspecți au obținut, în acest an, de la mai multe femei care practicau prostituția, foloase patrimoniale.

Cercetările au scos la iveală și că, în perioada 2020-noiembrie 2023, o suspectă, cu sprijinul altor doi suspecți, din care unul rudă, a înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei, punând la dispoziția acestora locuințe în București, postând anunțuri pe site-urile de profil, asigurând paza și alte servicii. Obțineau astfel jumătate din câștigurile femeilor.

Alți trei suspecți în același caz, în perioada 2022-2023, au dat bani cu dobândă, ca îndeletnicire, proxeneților.

Audierile vor avea loc la sediul DIICOT Călărași.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: diicot politie perchezitii