x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dîncu, audiat la DNA: Am fost la pescuit la Lacul Belina cu Liviu Dragnea

Dîncu, audiat la DNA: Am fost la pescuit la Lacul Belina cu Liviu Dragnea

22 Dec 2017   •   17:48
Dîncu, audiat la DNA: Am fost la pescuit la Lacul Belina cu Liviu Dragnea
Sursa foto: DIANA OROS

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale Vasile Dîncu a afirmat, după ce a fost audiat la DNA, că a fost o dată sau de două ori la pescuit la Lacul Belina cu Liviu Dragnea. Dîncu a precizat că a fost citat ca martor. 

Întrebat de jurnalişti pentru ce a fost chemat de procurori, Vasile Dîncu a răspuns: „Dosarul Belina. Să afle dacă am fost acolo, dacă ştiu ceva despre cine este proprietarul. Nu ştiu nimic, nu am ce să vă declar. Era vorba despre ce am văzut. Nu ştiu nimic, nu am văzut mare lucru. Am fost o dată la pescuit sau de două ori, mai demult. Am fost cu Liviu Dragnea”. Pe 22 septembrie, DNA anunţa că fostul vicepremierul Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), este urmărită penal de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. 

Potrivit procurorilor, dosarul vizează trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, care ulterior le-a închiriat unei societăţi comerciale. 

În acelaşi dosar, s-a mai dispus urmărirea penală faţă de Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, precum şi faţă de Ionela Stoian, director în cadrul MDRAP, Rodica Guşă, asistent registrator în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, şi faţă de Alexandrina Anduţa Diaconu, registrator-şef, pentru complicitate la abuz în serviciu. „Din ordonanţa întocmită de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia în anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel (cu suprafaţă de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private”, se arăta într-un comunicat al DNA. Procurorii susţin că prin aceste fapte a fost prejudiciat patrimoniul statului şi au fost vătămate interesele Administraţiei Naţionale Apele Române. De asemenea, au fost efectuate notări în cărţile funciare ale celor două imobile (Insula Belina şi Braţul Pavel) cu încălcarea dispoziţiilor din Codul civil, pentru a ascunde titularul dreptului de închiriere şi pentru a facilita adoptarea hotărârilor de guvern. 


 

×
Subiecte în articol: vasile dincu