x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Descinderi la Spitalul Județean Suceava. Doctoriță reținută pentru că lua șpagă de la bolnavii de cancer

Descinderi la Spitalul Județean Suceava. Doctoriță reținută pentru că lua șpagă de la bolnavii de cancer

de Redacția Jurnalul    |    20 Ian 2023   •   11:56
Descinderi la Spitalul Județean Suceava. Doctoriță reținută pentru că lua șpagă de la bolnavii de cancer
Sursa foto: FB Anca Ababneh Dumitrovici

Doctorul Anca Ababneh Dumitrovici, șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava, a fost reținută în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, în noaptea de joi spre vineri.

Doctorița a ajuns în spatele gratiilor după un flagrant organizat de ofițerii de la Serviciul Județean Anticorupție Suceava.

Ofițerii DGA au venit însoțiți de jandarmi la Spitalul Județean Suceava, joi, în jurul orei 14.30, cel mai probabil în urma unor sesizări privind posibile acte de corupţie.

Au fost controlate amănunţit  mai multe cabinete medicale şi Ambulatoriul de Oncologie din Spitalul Județean Suceava.

De asemenea a fost verificat și autoturismul șefei secției de la Oncologie. Potrivit unor surse judiciare, oamenii legii au căutat sume de bani.

Acţiunea ofiţerilor anticorupţie s-a desfăşurat sub coordonarea Parchetului de lângă Tribunalul Suceava și a plecat foarte probabil de la un denunț al unui pacient, potrivit monitorulsv.ro  

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție, la data de 19.01.2023, organele de cercetare penală din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupție Suceava, sub coordonarea procurorului de caz  din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au constatat săvârșirea infracțiunilor flagrante de luare de mită și de dare de mită în cadrul Secției de oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava.

Totodată, au efectuat percheziții în incinta acestei secții, precum și la domiciliul unei persoane fizice.

În aceeași dată, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus reținerea pentru 24 de ore a unei suspecte  față de care, la data de 20.01.2023, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale.

Aceasta este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (64 de acte materiale – dintre care, un număr de 62 acte materiale au fost comise într-un interval scurt de timp, respectiv în 7 zile lucrătoare consecutive din luna decembrie 2022).

Din probatoriul administrat, până în prezent, a rezultat faptul că inculpata, în perioada aprilie 2022 – 19 ianuarie a.c., în baza aceleiași rezoluții infracționale și în mod repetat, a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, a pretins și a primit diferite sume de bani și bunuri de la un număr de 64 de persoane (pacienți sau aparținători), în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența medicale, care trebuiau realizate gratuit.

„În cursul zilei de astăzi, procurorul de caz a înaintat Tribunalului Suceava propunerea de arestare a inculpatei pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicat emis vineri, 20 ianuarie 2023.

Șefa secției de Oncologie de la Spitalul Județean Suceava, reținută pentru luare de mită

×