x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosar accident Clinceni: Paraşutistul Adrian Constandache, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Dosar accident Clinceni: Paraşutistul Adrian Constandache, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

12 Dec 2016   •   15:13
Dosar accident Clinceni: Paraşutistul Adrian Constandache, trimis în judecată pentru ucidere din culpă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Instructorul de paraşutism Adrian Constandache a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, în legătură cu accidentul de la Aerodromul Clinceni din octombrie 2015, soldat cu moartea unui alt paraşutist şi a handbalistei Andreea Nica. 

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Dragoş Marian Boeru, membru al Asociaţiei Sportive TNT Brothers, acuzat tot de ucidere din culpă. 

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, la data de 18 octombrie 2015, Dragoş Marian Boeru, în calitate de membru şi reprezentant al Asociaţiei Sportive TNT Brothers, a organizat pe Aerodromul Clinceni, judeţul Ilfov, un salt cu paraşuta, iar Adrian Constandache, în calitate de instructor autorizat, a participat la această activitate organizată fără respectarea prevederilor legale. 

Procurorii susţin că Dragoş Boeru şi Adrian Constandache au acceptat ca saltul să fie efectuat în condiţii periculoase, în condiţiile în care paraşutele nu aveau certificat de navigabilitate. 

De asemenea, omul de afaceri Dan Floroiu (decedat în urma accidentului) nu deţinea licenţă de paraşutist valabilă în România, iar Asociaţia Sportivă TNT Brothers nu deţinea licenţă de operare şi certificat de operator aerian, aceeaşi asociaţie nefiind nici autorizată ca organizaţie de pregătire. 

Andreea Nica avea 27 de ani şi era portarul echipei de handbal feminin Unirea Slobozia. Era la primul salt cu paraşuta, ea sărind cu instructorul Adrian Constandache, care avea o experienţă de 4.000 de salturi. 

Accidentul a survenit după ce Dan Floroiu a sărit prea devreme şi s-a ciocnit de instructor şi de Andreea Nica, iar paraşutele lor s-au încurcat în aer, acesta fiind motivul pentru care s-au prăbuşit. 

Dan Floroiu a decedat pe loc în urma impactului cu solul, în timp ce Andreea Nica şi Adrian Costandache au fost transportaţi la spital, însă sportiva nu a mai putut fi salvată. 

Dosarul se va judeca la Judecătoria Cornetu.

AGERPRES

×