x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosar penal după ce o minoră de 16 ani şi-a scrijelit numele pe Coloana Infinitului

Dosar penal după ce o minoră de 16 ani şi-a scrijelit numele pe Coloana Infinitului

11 Apr 2017   •   23:30
Dosar penal după ce o minoră de 16 ani şi-a scrijelit numele pe Coloana Infinitului

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru distrugere după ce o minoră de 16 ani, din Drobeta Turnu Severin, a zgâriat Coloana Infinitului, scriindu-şi numele pe monument, a informat, marţi seara, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Andrei Lazăr.

Un incident asemănător a avut loc săptămâna trecută, când o fată de 12 ani, din judeţul Olt, a scrijelit un modul al operei brâncuşiene, incidentul fiind surprins de un echipaj al Poliţiei Locale Târgu-Jiu.

În urma evenimentului, mama minorei a fost amendată cu suma de 500 de lei.

Directorul Centrul de Cercetare "Constantin Brâncuşi", Doru Strâmbulescu, a afirmat, săptămâna trecută, că pentru a preveni astfel de incidente, autorităţile locale au iniţiat deja un proiect care prevede introducerea senzorilor de perimetrizare a operelor, urmând să fie avizat şi cel de introducere a camerelor de supraveghere video în cele două parcuri din oraş în care se află operele sculptorului.

"Un asemenea incident nu poate să bucure pe nimeni. În acest sens am iniţiat, deja, un proiect care este prins în planul de amenajare a Căii Eroilor. Este vorba de introducerea senzorilor de perimetrizare a operelor. De asemenea, este în curs de avizare proiectul de introducere a camerelor de supraveghere video a operelor lui Brâncuşi care se află în cele două parcuri din Târgu-Jiu. Se lucrează la propunerea către Consiliul Local al municipiului Târgu-Jiu cu privire la adoptarea unei hotărâri care să limiteze accesul şi chiar să interzică atingerea operelor brâncuşiene şi protejarea lor. Am în vedere întărirea pazei şi conceperea unui regulament care să prevadă modul în care se face curăţenie în zona operelor din Parcul Coloanei şi din Parcul Central. Urmează să fie montate şi panourile de avertizare, care sunt avizate de Ministerul Culturii", a afirmat, în data de 4 aprilie, Doru Strâmbulescu.  www.agerpres.ro

×