x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosar penal după zecile de îmbolnăviri cu noul COVID-19 la căminele de bătrâni din Galaţi

Dosar penal după zecile de îmbolnăviri cu noul COVID-19 la căminele de bătrâni din Galaţi

11 Mai 2020   •   18:52
Dosar penal după zecile de îmbolnăviri cu noul COVID-19 la căminele de bătrâni din Galaţi

Situaţia devine îngrijorătoare la cele două cămine de bătrâni declarate focar în Galaţi. În ultimele zile, la căminul aflat în administrarea Primăriei Galaţi au fost descoperite 42 de noi cazuri de infectare cu noul virus, după ce bătrânii au fost retestaţi. Procurorii au deschis dosar penal.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică în timpul verificărilor au fost descoperite 11 noi cazuri de infectare în rândul personalului.

În total sunt 28 de angajaţi ai căminului care au aflat că s-au infectat. Bătrânii, deşi sunt asimptomatici, au fost internaţi într-un spital din oraş.

Statisticile arată că din totalul de 139 de rezidenţi ai căminului, 103 s-au îmbolnăvit, iar 16 au decedat.

În judeţul Galaţi, au fost înregistrate 70 de decese, din care 57 sunt rezidenţi de la cele două cămine de bătrâni.

De la începutul epidemiei, la căminul privat au decedat 41 de persoane.

În paralel, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au anunţat că s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal. Se anchetează modul în care a fost gestionată situaţia la căminul de bătrâni administrat de Primărie.

„Organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi – Biroul de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, urmare mai multor articole din presa locală, potrivit cărora la nivelul Căminului de Bătrâni „Sf. Spiridon” Galaţi, mai multe persoane au fost infectate cu COVID-19, unele dintre acestea decedând, existând date că nu s-ar fi luat toate măsurile legale pentru prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase”; au anunţat luni, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Procurorii fac verificări şi la căminul privat de bătrâni în care a apărut primul focar din Galaţi.

Sursa: Mediafax

×