x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosare cu ghidon! Procurorul doctorului Lucan a avut angajament la Securitate! Nume conspirativ "Dan DRĂGOESCU”

Dosare cu ghidon! Procurorul doctorului Lucan a avut angajament la Securitate! Nume conspirativ "Dan DRĂGOESCU”

de Dan Constantin    |    27 Dec 2017   •   14:27
Dosare cu ghidon! Procurorul  doctorului Lucan a  avut angajament la Securitate! Nume conspirativ "Dan DRĂGOESCU”

Procurorul Marian Delcea, care instrumentează dosarul profesorului Mihai Lucan ,are o bubă mare la mapa profesională.

În ianuarie 1989, Delcea Marian a fost recrutat și a semnat un angajament cu Securitatea pentru a da informații sub numele conspirativ ,,Dan Drăgoescu”.  Adeverința  nr 978/03.05.2011 a Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) menționează că DELCEA MARIAN ESTE PROCUROR DIICOT. El este născut în 1970 în Osica de Sus,județul Olt.

VEZI DOCUMENT

Potrivit Adeverinței, lui Delcea Marian nu i se poate atribui însă calitatea de lucrător/colaborator al Securității.Delcea a devenit procuror DIICOT  în 2009, prin semnătura lui Băsescu Traian, fără a da examen.

Delcea a adus la audieri, la București,în dosarul profesorului Lucan  zeci de persoane. Cererile de arestare au fost toate respinse de judecatori în primă instanță.

 Asociațiile magistraților au solicitat verificarea procurorilor și judecatorilor din punct de vedere al apartenenței la serviciile de informații, ca ofițeri sub acoperire sau colaboratori.Prevederi din Legile Justiției, recent aprobate de Parlament, dar neintrate în vigoare,întăresc aceste verificări pentru a avea credibilitate. Dosare sensibile sunt dirijate spre ,,culoarele statului paralel” unde magistrați ,,dedicați” dau soluții impuse de interese oculte.

×
Subiecte în articol: mihai lucan