x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dragomir sparge pușculița Coldea SRL

Dragomir sparge pușculița Coldea SRL

de Dan Constantin    |    05 Oct 2017   •   12:55
 Dragomir sparge pușculița Coldea SRL
Sursa foto: SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO

Colonelul Daniel Dragomir continuă să scoată din cutia cu secrete a binomului documente desecretizate, dar puțin cunoscute publicului sau a căror semnificație scapă profanului în materie. Blogul deschis recent de fostul ofițer superior al SRI livrează întrebări pentru a provoca răspunsuri din partea foștilor colegi implicați de Coldea SRL în operațiuni de represiune cu acoperire legală.

Subiectul evaporării lui Codruț Marta și al plecării de sub ochii SRI a prietenului Elan Schwartzenberg revine astfel în atenție prin publicarea pe blog a unui document din care rezultă că Schwartzenberg s-a aflat până pe 7 mai 2012, ora 15, sub imperiul unui mandat de siguranță națională pe care Dragomir îl apreciază de ,,o strictețe cruntă”. Elan avea toate mișcările și comunicațiile interne și internaționale interceptate; tehnica de ascultare era plasată acasă sau în spațiile temporare de cazare. Mandatul data din 9 noiembrie 2011, astfel încât existau toate informațiile și mijloacele pentru a-i avea ,,sub ochi” în permanență și pe cei aflați în contact cu Elan Schwartzenberg. Codruț Marta, bunul lui prieten, se evaporă în 21 mai 2012. Dragomir susține că a existat un mandat de siguranță națională la fel de complex și după 7.05.2012, devenind logice întrebările:

1. Cum a fost posibil ca Marta Codruț să dispară când măsurile de supraveghere erau atât de draconice, peste tot și oriunde?

2. A avut Coldea SRL vreo implicare?

Faptul că un oficial al SRI a fost autorizat să dea replici lui Dragomir este un indiciu că acționarii din srl-ul amintit nu sunt trecuți în rezervă.

O altă comunicare de pe blog dezvăluie cu documente cum funcționa parteneriatul SRI-Procuror-Instanță. Perchezițiile la domiciliul procuroarei Angela Nicolae, director în Procuratura generală, intrată în conflict cu șefa ei, Codruța Kovesi, sunt o mostră de implicare a SRI în conducerea cercetării penale asumate de DNA. 

Coldea, trecut în rezervă, dar funcțional, cu SRL-ul apărat de ofițerii activi sau de cei acoperiți pe culoarul media

 

×
Subiecte în articol: Daniel Dragomir