x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fabrica EADS, alungată ca Antena 3

Fabrica EADS, alungată ca Antena 3

de Dan Constantin    |    11 Mai 2016   •   23:30
Fabrica EADS, alungată ca Antena 3

O fabrică din România a grupului aeronautic EADS este pe cale să fie evacuată dacă legea se aplică egal pe teritoriul țării. Decizia de sechestru asupra bunurilor condamnatului Ovidiu Tender în procesul RAFO a fost luată acum un an, dar instituțiile amână aplicarea ei. Cazul Antenei 3, evacuată în regim de urgență de ANAF, ca urmare a sechestrului asupra sediului în care avea calitatea de chiriaș, este absolut similar cu situația fabricii Premium Aerotec, pendinte integral de Grupul EADS.

În 2009 a fost înființată compania germană Premium Aerotec, care concentrează producția de structuri pentru aeronave de mari dimensiuni, în principal pentru produsele Airbus, civile și militare. Compania cu sediul la Augsburg, landul Bavaria, a decis dezvoltarea unei noi fabrici, locul ales fiind Brașov. Printr-un montaj susţinut de interesele EADS în contractul Frontiera, conducerea grupului din Germania, în acord cu Guvernul Boc, îl introduce în afacere pe Ovidiu Tender.

Aerospace Tehnology Park, companie din Grupul Tender, primește prin concesiune de la IAR Ghimbav terenul pe care construiește halele industriale necesare investiției Premium Aerotec. Nemții plăteau chirie lui Tender, care, la rândul lui, achita chiria pentru teren. Producția a început în 2011, investiţia germană fiind de 40 milioane de euro, cu proiecte de extindere. În halele închiriate de la Tender lucrează 500 de oameni.

Prin sentința Curții de Apel București, pe traseul căreia s-a aflat și judecătoarea Camelia Bogdan, s-a extins sechestrul asigurător asupra TUTUROR bunurilor mobile și imobile aparținând inculpaților din dosarul RAFO, inclusiv asupra activelor societăţilor comerciale la care inculpaţii figurează ca împuterniciţi, beneficiari reali, acţionari, situate în țară sau în străinătate. Sentința este similară la acest punct cu decizia de condamnare din Telepatia.

Când vor merge portăreii ANAF, la impulsul statului de drept, să scoată din halele industriale confiscate de la Tender fabrica Grupului EADS? Antenele s-au mutat în regim de teroare, sub presiunea declarațiilor Codruței Kovesi. Guvernul Cioloș, pe lângă bacteriile din spitale, mai are o bombă în buzunar, cu fitilul la Augsburg, comandat de Merkel.

 

×