x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Femeie cercetată într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 200.000 de lei

Femeie cercetată într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 200.000 de lei

de Redacția Jurnalul    |    22 Noi 2023   •   18:15
Femeie cercetată într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 200.000 de lei

O femeie de 32 de ani este cercetată într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 200.000 de lei. Polițiștii au făcut, în acest dosar, miercuri dimineața, patru percheziții.

Miercuri dimineața, polițiștii au făcut patru percheziții la sediul unei societăți și locuințele mai multor persoane fizice din municipiul București și județul Mehedinți.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada ianuarie 2019 – septembrie 2022, o femeie de 32 de ani ar fi evidențiat în actele contabile cheltuieli care nu ar fi avut la bază operațiuni reale, respectiv prestări de servicii, în baza a 259 de facturi, în valoare totală de 1.300.000 de lei.

Astfel, ar fi cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu de 237.037 de lei.

Ulterior, în scopul sustragerii de la urmărirea penală, femeia ar fi transmis fictiv părțile sociale deținute către o altă firmă administrată de un cetățean de 45 de ani din spațiul extracomunitar.

Femeia este dusă miercuri la audieri, în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală în formă continuată și transmiterea fictivă a părților sociale.

Cercetările continuă sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți, pentru dispunerea măsurilor procedurale prevăzute de lege.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: femeie evaziune fiscala