x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fosta noră a lui Virgil Măgureanu a depus plângeri la DNA în care îi acuză pe Crin Antonescu, Isărescu şi Schwartzenberg

Fosta noră a lui Virgil Măgureanu a depus plângeri la DNA în care îi acuză pe Crin Antonescu, Isărescu şi Schwartzenberg

14 Mar 2016   •   13:32
Fosta noră a lui Virgil Măgureanu a depus plângeri la DNA în care îi acuză pe Crin Antonescu, Isărescu şi Schwartzenberg

Alina Petre, fostă Măgureanu, a depus, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie o nouă plângere penală care îi vizează, printre alţii, pe fostul ei socru, Virgil Măgureanu, dar şi pe Crin Antonescu, Mugur Isărescu, Elan Schwartzenberg, primarul din Bragadiru, prefectul din Teleorman şi doi magistraţi.

Alina Petre a mers la procurorul de serviciu al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar la ieşire le-a dat jurnaliştilor mai multe hârtii în care scrie că a depus plângeri ce îi vizează pe Virgil Măgureau, fost director al Serviciului Român de Informaţii, Crin Antonescu, în calitate de fost preşedinte interimar al României, Alina Vălean, eurodeputat, soţia lui Crin Antonescu, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Elan Schwartzenberg şi Dragoş Dobrescu, oameni de afaceri, Carmen Daniela Dan, prefectul judeţului Teleorman, Gheorghe Mihai, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, Elena Brânduşa Gheorghe, judecător la Tribunalul Bucureşti şi Vasile Cimpoeru, primarul oraşului Bragadiru.

"Subsemnaţii Măgureanu Alina Ioana şi Ghiulbenghian Florin Mihai prin prezenta dorim să aducem la cunoştinţa opiniei publice faptul că în data de 14 Martie 2016 am depus la Direcţia Naţională Anticorupţie - Bucureşti mai multe plângeri penale, vizând infracţiuni extrem de grave comise de mai mulţi cetăţeni români în ultimii 10 ani", scrie în adresă, pe care este trecută Fundaţia Europeană pentru Bună Guvernare şi Prevenirea Corupţie. 

Alina Petre mai arată că în următoarele săptămâni va depune noi plângeri în cazul celor nominalizaţi.

"Am o problemă de constiinţă civică, pentru că am participat şi am fost martor ocular la nişte evenimente, fapte. Eu am suspiciunea că ar constitui fapte de corupţie. (...) Fals în declaraţiile de avere, uz de fals, declaraţii false în inscrisuri private, trafic de influenţă, atât la Chiliman, cât şi Oprescu”, a spus Alina Petre, precizând că este vorba de patru denunţuri, iar faptele s-ar fi petrecut în decursul a zece ani.
 
Întrebată de jurnalişti dacă deţine probe pentru acuzaţiile pe care le face, Alina Petre a spus: "Sunt acte obţinute, înscrisuri”.
 
Fosta noră a lui Virgil Măgureanu a depus şi în octombrie 2015 mai multe plângeri la Direcţia Naţională Anticorupţie, în calitate de parte vătămată. Ea arăta atunci că este vorba despre acuzaţii de corupţie, în condiţiile în care domnul Virgil Măgureanu şi familia" i-au afectat "toate interesele". 

×