x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul primar din Pantelimon, trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu

Fostul primar din Pantelimon, trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu

03 Noi 2020   •   16:33
Fostul primar din Pantelimon, trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu

Fostul primar din Pantelimon, Petruș Câmpulungeanu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat de peste 150 de fapte de instigare la abuz în serviciu.

Procurorii DNA – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Petruș Câmpulungeanu pentru două infracțiuni de participație improprie în forma instigării la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, ambele în formă continuată (154 acte materiale), se arată într-un comunicat al DNA.

În același dosar, a fost deferit Justiţiei Aristide Olteanu, la data faptei secretar al comunei, pentru participaţie improprie în forma instigării la săvârşirea a infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (61 acte materiale).

Potrivit rechizitoriului, Câmpulungeanu şi Olteanu, cu încălcarea prevederilor Legii fondului funciar 18/1991 şi a Ordinului prefectului judeţului Ilfov de constatare a dreptului de proprietate, ar fi emis, în perioada 2004 - 2007, documente oficiale care ar fi permis unor persoane care nu îndeplineau condiţiile legale să dobândească drept de proprietate asupra unor suprafeţe de teren totalizând 75.549,89 mp, situate pe raza comunei Pantelimon.

„Concret, cele două persoane, cu ajutorul funcţionarilor din Primăria comunei Pantelimon (care au acţionat fără vinovăţia prevăzută de lege), ar fi semnat înscrisuri oficiale în care erau consemnate aspecte neadevărate cu privire la situaţia terenurilor şi ar fi înaintat instituţiei Prefectului propuneri privind constatarea, în mod fraudulos, a dreptului de proprietate", se precizează în comunicatul DNA.

Ulterior, susţin anchetatorii, pe baza acelor documente, prefectul judeţului Ilfov ar fi emis, fără vinovăţie, un număr de 154 ordine prin care se constata dreptul de proprietate privată asupra unor suprafeţe de teren de pe raza comunei Pantelimon.

„Prin aceste demersuri, comuna Pantelimon a suferit o pagubă reprezentată de scoaterea, în mod nelegal, din patrimoniul său, a unor suprafeţe de teren în valoare totală de 2.803.013 lei", mai precizează DNA.

În cauză, Primăria comunei Pantelimon nu s-a constituit parte civilă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov.

×