x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul șef al IPJ Vaslui și fostul manager al Ambulanței Constanța, în incompatibilitate

Fostul șef al IPJ Vaslui și fostul manager al Ambulanței Constanța, în incompatibilitate

de Redacția Jurnalul    |    19 Aug 2024   •   12:30
Fostul șef al IPJ Vaslui și fostul manager al Ambulanței Constanța, în incompatibilitate

Directorul executiv al Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte din CJ Mureș, fostul șef al Poliției Vaslui și fostul manager al Ambulanței Constanța s-au aflat în incompatibilitate. De asemenea, viceprimarul unei comune din Neamț s-a aflat în conflict de interese, potrivit ANI.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a transmis luni că Maria Claudia Breban, director executiv al Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Mureș s-a aflat în incompatibilitate în perioada 25 august 2021-18 august 2022, întrucât a deținut simultan cu funcția de conducere în cadrul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte a CJ Maramureș și funcția de administrator public al Județului Maramureș, încălcând prevederile art. 94, alin. (2) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 445 din O.U.G. nr. 57/2019.

La fel și Manuel Nacu, fost Comisar-șef de poliție, Imputernicit șef al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui. El s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 martie – 26 octombrie 2022, întrucât a deținut simultan cu funcția publică de conducere cu statut special în cadrul IPJ Vaslui și funcția remunerată de membru în Consiliul Consultativ Tripartit al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, încălcând astfel prevederile art. 2, alin. (4) din Legea nr. 364/2004.

Tot în incompatibilitate s-a aflat și Ionuț Cealera, fost manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, În perioada 15 iulie 2021 – 7 aprilie 2022, el a deținut simultan cu funcția de manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța și funcția salarizată de medic primar în cadrul unei societăți comerciale, acesta obținând de la societate venituri salariale în sumă totală de 30.000 Lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 118, alin. (15), lit. a) din Legea nr. 95/2006, potrivit ANI.

Nicolae Pricopie, viceprimarul comunei Podoleni, jud. Neamț și fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Podoleni s-a aflat în conflict de interese. Potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului de consilier local (2020-2024), deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, a participat la adoptarea unei Hotărâri a CL Podoleni din data de 6 ianuarie 2022 ce a adus un beneficiu pentru soția, și respectiv mama acestuia, prin prisma calităților și funcțiior deținute de acestea în cadrul unor societăți comerciale. Astfel, a încălcat prevederile art. 70 din Legea 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019.

Persoanele evaluate de ANI au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

(sursa: Mediafax)

×