x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gabriela Firea se gândește să-l dea în judecată pe Nicușor Dan

Gabriela Firea se gândește să-l dea în judecată pe Nicușor Dan

24 Apr 2019   •   13:59
Gabriela Firea se gândește să-l dea în judecată pe Nicușor Dan
Sursa foto: Lucian Alecu

Primăria Capitalei a deblocat procesul de autorizare a unor lucrări pentru EURO 2020 – extinderi și modernizări de baze sportive. Actul aprobat ieri privește strict investiții publice, așadar nu vizează investitorii privați. Primarul General, Gabriela Firea, își rezervă dreptul de a îl acționa în judecată pe Nicușor Dan pentru dezinformare publică, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei.

"Primarul General, Gabriela Firea, reamintește că există prevederi constituționale care conferă dreptul oricărui cetățean la informare corectă. Din aceste considerente, edilul șef își rezervă dreptul de a îl acționa în judecată pe Nicușor Dan, politician care a lansat în spațiul public, în repetate rânduri, informații neadevărate despre activitatea Primăriei Capitalei – gest de natură să contribuie la dezinformare și manipulare a opiniei publice.

Nicușor Dan vorbește despre ilegalități, însă modificarea indicatorilor urbanistici este permisă de lege.  Mai mult, modificările adopate ieri se referă strict la investiții publice, așadar nu vizează investitorii privați, nici construcții din categoria “cârciumi și terase”, așa cum, în mod eronat, pretinde politicianul citat.

Subliniem faptul că schimbările privesc doar construcțiile și amenajările sportive, categorie prevăzută la punctul 1.8 din Regulamentul general de urbanism.

Deși ieri a asistat la ședința Consiliului General al Municipiului București în care a fost aprobat HCGMB pentru modificarea indicatorilor urbanistici pentru complexe și baze sportive – și, deci, a primit toate informațiile privind legalitatea acestui demers, acesta a ales să facă publice afirmații contrare, fără temei legal, cu privire la actul aprobat.

La ședință au fost prezenți marele sportiv român Gică Popescu, consilier al primului ministru și coordonator al organizării Euro2020, preşedintele Federației Române de Tenis, George Cosac precum și președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, toți declarându-și suportul pentru acest proiect necesar modernizării infrastructurii sportive din București.

Prevederile adoptate ieri aduc îmbunătățiri – în limitele permise de lege - Regulamentului General de Urbanism, elaborat și aprobat în urmă cu 19 ani, care nu mai corespunde din punct de vedere tehnic cerințelor europene referitoare la facilitățile sportive. Aceste modificări sunt necesare, pentru ca infrastructura sportivă actuală a Capitalei (stadioane și baze sportive construite în urma cu zeci de ani) este perimată și necesită modernizări urgente, conform cerințelor europene.

De fapt, hotărârea nu face altceva decât sa deblocheze procedura de Autorizare a extinderilor bazelor sportive existente în vederea urgentarii executarii lucrarilor de interes public incluse in programul national destinat Campionatului European de Fotbal 2020.

În ceea ce privește procentul maxim de construcții, cifra nu este 70%, așa cum este prezentată nediferențiat în postarea citată; CGMB a aprobat două modificări distincte: POT cu construcții = maxim 50%, POT circulații, platforme = 20%, conform HG. nr. 525/1996, cu modificările și completările ulterioare.", mai precizează comunicatul. Antena 3

×
Subiecte în articol: gabriela firea