x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gărzile de corp în sutană au făcut iar zid viu în jurul lui ÎPS Teodosie

Gărzile de corp în sutană au făcut iar zid viu în jurul lui ÎPS Teodosie

17 Noi 2016   •   12:11
Gărzile de corp în sutană au făcut iar zid viu în jurul lui ÎPS Teodosie
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

20 de preoți au ţinut piept împotriva jurnaliştilor şi curioşilor strânşi la secţia de poliţie unde ÎPS Teodosie era aşteptat pentru a face prezenţa, prelatul fiind sub control judiciar.

IPS Teodosie a ajuns la sediul Poliției Județene Constanța în jurul orei 08.00, în fața clădirii fiind deja așteptat de aproximativ 20 de preoți veniți, conform spuselor lor, din nou ca să protejeze Biserica și pe prelat, scrie reporterntv.ro.

Bodyguarzii ad-hoc au făcut zid viu în jurul acestuia, însoțindu-l în sediul Poliției, iar apoi l-au escortat înapo la mașină. În tot acest timp, prelatul nu a vrut să spună nici un cuvânt, păstrând o tăcere absolută.

Situația a fost similară celei de săptămâna trecută, când IPS Teodosie a fost așteptat și "apărat" de întrebările presei de câteva zeci de preoți. Atunci, peste 20 de preoți l-au însoțit pe Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, la sediul Poliției Județene Constanța, unde acesta s-a prezentat pentru formalitățile impuse de controlul judiciar, pentru a-l feri de întrebările presei, făcând un zid de protecție în jurul său.

În octombrie, IPS Teodosie a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, luni, pentru luare de mită și folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau ncomplete, pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Unul dintre preoți a spus că se află acolo pentru a se ruga, pentru că Dumnezeu este peste tot. Un altul a spus că a venit să se roage la IPJ, pentru că satana este peste tot.

Și de această dată preoții s-au îmbrâncit cu jurnaliștii pentru a îi împiedica să intre în sediul poliției.

×