x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Genică Boerică, prins la Milano şi adus în ţară

Genică Boerică, prins la Milano şi adus în ţară

29 Aug 2017   •   09:11
Genică Boerică, prins la Milano şi adus în ţară

Omul de afaceri Genică Boerică a fost prins la Milano, fiind adus în ţară în noaptea de luni spre marţi, potrivit unor surse din Poliţia Română. 

Un comunicat IGPR precizează că "în noaptea de 28 spre 29 august a.c., o escortă a Poliţiei Române a preluat din Italia şi adus în ţară un bărbat urmărit la nivel internaţional de autorităţile judiciare române întrucât este condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani şi 3 luni pentru infracţiuni de natură economică". 

"Acesta a fost localizat şi depistat, în urma schimbului de informaţii efectuat prin intermediul Biroului SIRENE, în Italia, la data de 22 iunie 2017, iar la data de 16 august 2017 Curtea de Apel din Milano a decis predarea către România", arată sursa citată. 

Pe 29 ianuarie 2014 Genică Boerică a fost condamnat definitiv la 10 ani și 3 luni de închisoare pentru returnări ilegale de TVA de peste 13,5 milioane de lei.

După pronunţarea sentinţei, afaceristul craiovean nu a fost găsit de poliţişti, fiind dat în urmărire internaţională prin Interpol câteva luni mai târziu. 

Genică Boerică este cel care a formulat denunţ împotriva lui Adrian Năstase în dosarul 'Mătuşa Tamara', fostul premier fiind achitat de ÎCCJ.

AGERPRES

×