x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ghiţă la DNA Ploieşti: Kovesi mi-a dat cadou două bufniţe; acum i le-am adus înapoi

Ghiţă la DNA Ploieşti: Kovesi mi-a dat cadou două bufniţe; acum i le-am adus înapoi

11 Oct 2016   •   12:57
Ghiţă la DNA Ploieşti: Kovesi mi-a dat cadou două bufniţe; acum i le-am adus înapoi

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat marţi, la sosirea la DNA Ploieşti, că în urmă cu mai mulţi ani a primit de la procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, două bufniţe ca simbol al prieteniei, cadoul fiind făcut în cadrul unei vizite pe care Kovesi a făcut acasă la parlamentar.

Sebastian Ghiţă a venit la DNA cu o cutie roşie în care avea o pereche de bufniţe aurite despre care spune că i-au fost făcute cadou de Laura Codruţa Kovesi.

"Mi-am adus aminte că la una dintre vizite mi-a făcut cadou (Kovesi - n.r.) nişte bufniţe şi pentru că suntem în dosarul cu domnul Portocală (procurorul Mircea Negulescu), cu denunţătorul Vampir, cu denunţătoarea Sexi, cu Toni Blair, m-am gândit şi eu că bufniţele pe care mi le-a făcut cadou atunci pot să i le dau înapoi, că am văzut eu la Vanghelie şi la Geoană că au dat ceasurile înapoi la DNA şi nu au mai avut nicio problemă. Astea au fost bufniţele pe care mi le-a dat cadou doamna Kovesi atunci. Erau două bufniţe lipite, simbol al prieteniei, şi devreme ce lucrurile s-au schimbat şi s-au transformat, m-am gândit să-i aduc bufniţele înapoi", a declarat Sebastian Ghiţă.

Întrebat în ce context i-a fost date bufniţele, el a spus că le-a primit în cadrul unei vizite pe care Laura Codruţa Kovesi a făcut-o la domiciliul său.

Totodată, întrebat dacă poate dovedi faptul că a primit acele bufniţe de la procurorul şef al DNA, Ghiţă a spus că nu poate şi nici nu-şi aminteşte exact când anume s-a întâmplat acest lucru, spunând că a fost în urmă cu câţiva ani.

"Într-o zi când a venit la mine acasă mi-a adus bufniţele astea şi acum vreau să-i duc bufniţele, să i le trimită domnul Portocală înapoi. (...) Dânsa ştie dacă mi le-a adus cadou sau nu. Sunt convins că nu o să-i pice bine gestul meu, dar asta simt eu, că trebuie să-i dau bufniţele înapoi", a mai spus Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a fost citat să se prezinte la sediul DNA pentru a fi audiat în dosarul cunoscut sub numele "Ghiţă-Ponta-Blair", în care deputatul este urmărit penal pentru spălare de bani. În acest dosar s-au mai prezentat în cursul aceleiaşi zile la sediul DNA Ploieşti Ionuţ Iordăchescu, cunoscut drept interpus al lui Ghiţă în mai multe societăţi, şi Sorin Chirilă, vărul soţiei lui Sebastian Ghiţă, de asemenea cunoscut ca interpus al acestuia din urmă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: sebastian ghita bufnita mov bufnitamov