x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gorghiu, despre procedura privind casa lui Iohannis: Am încredere că nu a fost nimic ilegal

Gorghiu, despre procedura privind casa lui Iohannis: Am încredere că nu a fost nimic ilegal

08 Apr 2016   •   16:43
Gorghiu, despre procedura privind casa lui Iohannis: Am încredere că nu a fost nimic ilegal

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, că "are încredere că nu a fost nimic ilegal în procedura" privind casa familiei preşedintelui Klaus Iohannis şi că lucrurile vor fi lămurite în instanţă.


"Pe oricine are această preocupare, legitimă de altfel, vizavi de ce se întâmplă în acest proces, îl rog să mai aibă puţină răbdare, să vedem cum se finalizează procedura. Eu am încredere că nu a fost nimic ilegal în această procedură şi că lucrurile vor fi lămurite mai devreme sau mai târziu, aceasta în funcţie de calendarul instanţei, pe care nu putem, categoric, să îl influenţăm", a spus Alina Gorghiu.

Copreşedintele liberal Vasile Blaga a declarat, la rândul său, întrebat dacă problemele în justiţie ale familiei preşedintelui Klaus Iohannis cu casa de la Sibiu vor afecta imaginea formaţiunii politice, că PNL "este un partid serios, care îşi face analizele" bazându-se pe oamenii proprii iar "în rest nu e nimic de comentat".

"Trenul îşi are drumul lui. Am mai fost întrebat de fel de fel de lucruri. (...) Un partid serios îşi face analizele, aşa cum face şi organizaţia noastră de aici, de la Sibiu, (...) bazându-ne pe oamenii noştri, pe programul nostru, pe oameni care au mesajele clare către cetăţeni, programe clare către cetăţeni şi îndeplinesc condiţiile de profesionalism şi integritate, în rest nu avem ce comenta", a afirmat Blaga.

Blaga a adăugat că acest caz al casei preşedintelui Iohannis de la Sibiu, aflat încă în instanţă, trebuie lămurit de justiţie.

"Eu ştiu că este un caz aflat încă în instanţă. Nu m-aţi auzit nici pe mine, nici pe doamna Gorghiu, pronunţându-ne în nicio situaţie în care un caz este în faţa unei instanţe. Am fost întrebat acelaşi lucru, ieri şi alaltăieri, la o emisiune, vizavi de domnul Dragnea şi am spus acelaşi lucru: pe mine nu mă interesează despre care cetăţean al României este vorba, ce funcţie are, dacă o are sau nu o are, legea este una pentru toţi. Din acest punct de vedere, oricine are dreptul, pe de o parte să se apere, utilizând toate mijloacele legale, din acest punct de vedere nu avem ce comenta", a precizat Vasile Blaga.

Cei doi copreşedinţi ai PNL se află vineri, la Sibiu, pentru lansarea candidaţilor organizaţiei judeţene a PNL.

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Sibiu a primit cererea de radiere a dreptului de proprietate al familiei Iohannis asupra casei pierdute în instanţă anul trecut, au precizat joi, pentru AGERPRES, surse oficiale.

"Astăzi la amiază (joi - n.r.) am primit actele oficiale pe care le-au trimis ei (Administraţia Finanţelor Publice Sibiu - n.r.). Actele au fost înregistrate la Cadastru Sibiu, până în 18 aprilie au termen, probabil că se vor face contestaţii şi după contestaţii vor merge la registratorul şef şi pe urmă în justiţie", au precizat surse din OCPI Sibiu.

Familia preşedintelui Klaus Iohannis a pierdut definitiv la Curtea de Apel Braşov un proces privind un imobil din centrul Sibiului.

În luna noiembrie a anului trecut, Curtea de Apel Braşov a respins recursul declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu.

Potrivit deciziei de miercuri a ÎCCJ, contestaţia în anulare formulată de familia Iohannis împotriva hotărârii instanţei, din noiembrie 2015, prin care cei doi soţi au pierdut un imobil aflat în centrul Sibiului, se va judeca la Curtea de Apel Piteşti.

Instanţa supremă a admis o cerere depusă de familia Iohannis, prin care s-a solicitat strămutarea procesului de la Curtea de Apel Braşov la o altă curte de apel din ţară, decizia fiind definitivă.

Presa locală a relatat faptul că imobilul în cauză a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut în anii '70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii.

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi. În anul 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea. Foştii chiriaşi au deschis procese în instanţe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept a lui Nicolae Baştea.

Sursa: AGERPRES

 

×