x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gorghiu, despre frații Tate: „Toți suntem egali în fața legii!”

Gorghiu, despre frații Tate: „Toți suntem egali în fața legii!”

de Redacția Jurnalul    |    22 Aug 2024   •   13:15
Gorghiu, despre frații Tate: „Toți suntem egali în fața legii!”

Procurorii și judecătorii nu sunt impresionați că cineva amenință, șantajează sau este foarte agresiv în comunicarea publică, spune ministrul Justiției, Alina Gorghiu, referitor la reținerea fraților Tate. Ea afirmă că infracțiunile pentru care au fost reținuți sunt „absolut îngrozitoare”.

„Infracțiuni legate de proxenetism, trafic de minori, trafic de persoane sunt niște infracțiuni foarte grave. Sunt niște infracțiuni absolut îngrozitoare. Aș vrea să cred că instituțiile din României sunt pregătite să trateze, indiferent de statutul public al persoanei, indiferent de starea materială, indiferent de cât de influencer pe TikTok sau pe Instagram, să trateze așa cum trebuie. dacă a săvârșit infracțiuni, să demonstreze că acele infracțiuni sunt săvârșite de ei și să primească pe care o merită de la instanță”, spune Alina Gorghiu.

Ea afirmă că sunt „anumite persoane care cred că agresivitatea în comunicarea publică rezolvă dosarele penale”.

„Nu vorbesc de cazul în speță, fac așa o observație, la modul general. Nu impresionează pe nimeni. Eu nu am văzut procuror sau judecător impresionat că cineva îi amenință sau îi șantajează sau este foarte agresiv în comunicarea publică doar că are situația materială care îi permite să aibă această platformă de comunicare publică. (...) Toți au același statut în fața legii, toți suntem egali în fața legii și plătim pentru ceea ce facem”, încheie Gorghiu.

Frații Andrew şi Tristan Tate au fost reţinuţi miercuri noaptea. Ei au fost audiați la sediul DIICOT, după ce, în cursul zilei, au fost efectuate percheziții la imobilele deținute de aceștia.

Ei sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, influențarea declarațiilor și spălare a banilor.

(sursa: Mediafax)

×