x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gorghiu: Mandatul european de arestare pentru Cherecheș a fost transmis Parchetului din Munchen

Gorghiu: Mandatul european de arestare pentru Cherecheș a fost transmis Parchetului din Munchen

de Redacția Jurnalul    |    29 Noi 2023   •   15:30
Gorghiu: Mandatul european de arestare pentru Cherecheș a fost transmis Parchetului din Munchen

Mandatul de arestare emis de Tribunalul Cluj a fost transmis către parchetul din Munchen, care a confirmat primirea acestuia și va comunica documentele către instanța competentă din Germania, a spus, miercuri, Alina Gorghiu, ministrul Justiției. „Justiția se va face până la capăt”, spune ministrul.

Alina Gorghiu spune despre cazul lui Cătălin Cherecheș că „a fost o lecție pentru toți cei care cred că se pot sustrage de la executarea efectivă a pedepselor la închisoare în sistemul penitenciar din România”.

„Această persoană, așa cum bine știți, a fost condamnată pentru fapte de corupție la cinci ani cu executare, a fost identificată și găsită de organele polițienești și arestată pe teritoriul Germaniei, stat membru al UE, ca atare, putem vorbi despre cooperarea judiciară în materie penală, în acest moment, care este esențială în predarea domnului Cherecheș autorităților din România”, spune Alina Gorghiu.

Potrivit ministrului Justiției, Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu partenerii, „au făcut o treabă bună” și „arată faptul că fugarii sunt o prioritate pentru statul român”.

„Justiția se va face până la capăt. Pe data de 24 noiembrie, pe numele persoanei Cătălin Cherecheș a fost emis un mandat european de arestare, de către instanța de executare, Tribunalul Cluj, acesta a fost transmis către Parchetul din Munchen, care a confirmat primirea mandatului European de arestare, parchetul va comunica aceste documente către instanța competentă din Germania. În continuare se va urmări procedura simplificată de punere în aplicare a acestui mandat European de arest”, a mai spus Gorghiu.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, a fost prins, marți seara, în Augsburg, Germania, și urmează să fie adus în țară.

Prefectul județului Maramureș, Rudolf Stauder, a emis, miercuri, ordinul privind constatarea încetării, de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: gorghiu mandat cherecheş