x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Grefierii se aşteaptă la un val de amenzi contestate: Lansăm un apel la calm, răbdare şi înţelegere

Grefierii se aşteaptă la un val de amenzi contestate: Lansăm un apel la calm, răbdare şi înţelegere

15 Mai 2020   •   12:49
Grefierii se aşteaptă la un val de amenzi contestate: Lansăm un apel la calm, răbdare şi înţelegere

Grefierii fac un apel la calm, pentru cei care vor veni să reia dosarele suspendate sau să conteste amenda din starea de urgenţă. De vineri, cei amendaţi în starea de urgenţă pot cere anularea sancţiunii invocând decizia CCR, astfel că grefierii vor trece printr-o perioadă dificilă.

Grefierii au un mesaj pentru cei amendați în starea de urgenţă și care intenţionează să o anuleze amenda în instanţă în baza deciziei CCR.

„La nivel naţional se vor repune pe rol zecile de mii de dosare suspendate, iar grefierii vor emite citaţii şi alte acte procedurale, după caz. (...) Lansăm un apel la calm, răbdare şi înţelegere din partea celor care vor lua contact cu noile realităţi din instante şi parchete şi recomandam sa fie păstrate în continuare regulile de distanţare socială”, transmit grefierii, printr-o informare a Sindicatului Naţional al Grefei Judiciare.

Aceştia atrag atenţia că instanțele și parchetele vor trece printr-o perioadă dificilă în ceea ce priveşte volumul de activitate şi numărul mare de oameni care le vor trece pragul.

Termenul în care poţi contesta amenda curge de vineri şi se va încheia în 2 iunie. În starea de urgenţă au fost amendaţi peste 300.000 de oameni, iar valoarea totală a sancţiunilor este de peste 120 milioane de euro.

Decizia CCR spune că amenzile sunt neconstituţionale.

(sursa: Mediafax)

×