x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Trei albanezi și trei români au încercat să vândă 4,5 kg de heroină în jurul Bucureștiului

Trei albanezi și trei români au încercat să vândă 4,5 kg de heroină în jurul Bucureștiului

de Redacția Jurnalul    |    13 Sep 2024   •   23:30
Trei albanezi și trei români au încercat să vândă 4,5 kg de heroină în jurul Bucureștiului

Trei albanezi și trei români sunt cercetați pentru trafic de droguri de mare risc, după ce doi dintre albanezi au pătruns ăn România pentru a trafica o cantitate mare de heroină, iar în colaborare cu trei români și încă un albanez au preparat în Ialomița 4,5 kg de heroină în amestec cu aditivi.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reținerea a șase inculpați, dintre care trei cetățeni albanezi și trei cetățeni români. Aceștia sunt cercetați pentru trafic de droguri de mare risc.

Anchetatorii au probe că, în data de 9 septembrie, doi dintre inculpați, cetățeni albanezi, au pătruns în România în scopul de a trafica o importantă cantitate de drog de mare risc, respectiv heroină. Astfel, în urma unei înțelegeri prealabile, unul dintre inculpați împreună cu alți patru (3 cetățeni români și un cetățean albanez) s-au dus la o locuință din județul Ialomița, unde au preparat aproximativ 4,5 kilograme heroină (în amestec cu aditivi).

Ulterior, după porționare și ambalare, un inculpat a preluat circa 4,3 kilograme din drogul de mare risc și s-a dus în Slobozia, iar alți patru au luat asupra lor aproximativ 100 de grame din aceeași substanță s-au dus cu o mașină spre București. Ei au fost prinși în flagrant în cadrul a două acțiuni derulate în București și Slobozia, în zilele de 10 și 11 septembrie.

250.000 lei valoarea de piață a cantității de heroină destinată vânzării în România

Potrivit DIICOT, valoarea de piață a cantității de heroină destinată vânzării pe teritoriul României este de aproximativ 250.000 lei.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului București a dispus, joi, arestarea preventivă a patru dintre inculpați și măsura arestului la domiciliu față de alți doi, cu privire la ultima dispoziție, procurorii DIICOT – Structura Centrală formulând contestație.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: heroina vanzare albanez