x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Hrebenciuc despre întâlnirea din casa lui Oprea: Nu a fost ilegală, am dubii asupra moralităţii

Hrebenciuc despre întâlnirea din casa lui Oprea: Nu a fost ilegală, am dubii asupra moralităţii

23 Mai 2017   •   19:26
Hrebenciuc despre întâlnirea din casa lui Oprea: Nu a fost ilegală, am dubii asupra moralităţii
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Întâlnirea unor oameni politici şi şefi de instituţii, în seara zilei de 6 decembrie 2009, în casa lui Gabriel Oprea nu a fost una ilegală, existând doar dubii asupra moralităţii acesteia, a declarat marţi Viorel Hrebenciuc, fost şef al campaniei prezidenţiale a lui Mircea Geoană. 

"Aş fi preferat să discutăm ce se va întâmpla în următorii opt ani cu ţara, decât discutăm ce s-a întâmplat acum opt ani de zile în sufrageria casei domnului Oprea. Eu nu consider că o persoană este egală cu instituţia respectivă. Întâlnirea din sufrageria domnului Oprea - nu văd nimic ilegal în ea. Cel mult pot să spun că am dubii asupra moralităţii ei", a afirmat Hrebenciuc, în cadrul audierilor din comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009. 

Potrivit acestuia, întâlnirea şi discuţiile telefonice din sufrageria lui Gabriel Oprea "nu puteau influenţa numărătoarea voturilor". 

"Pe de altă parte, vorbind de la telefonul mobil de acolo din sufragerie nu aveau cum să fie influenţate numărătoarea voturilor, numărătorile paralele. Şi la ora respectivă nici nu mai aveai ce să faci", a adăugat Hrebenciuc. 

El a completat că a discutat cu Adriean Videanu, prim-vicepreşedinte PDL la acea dată, în jurul orei 23,30 - 24,00. 

"Avea cel mai bun sistem de numărătoare paralelă, fiind şi foarte bine organizat. Cum vă explicaţi dumneavoastră că la ora la care aţi purtat acea discuţie cu domnul Videanu în spatele dânsului se afla acel tabel? Eu cel puţin îmi amintesc perfect cum arăta tabelul şi ne-a lăsat tuturor, celor de bună-credinţă sau nu neapărat, impresia că acel tabel provenea din altă parte. Nu avea cum PD la acea oră, nu avea posibilitatea din punct de vedere tehnic să realizeze un asemenea tabel. (...) Cum vă explicaţi că s-a putut realiza un astfel de tabel?", a întrebat în cadrul audierilor deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu, vicepreşedinte al comisiei. 

"Depăşeşte capacitatea mea tehnică de înţelegere", a răspuns Viorel Hrebenciuc. 

"Eu vreau să-i spun doamnei vicepreşedinte Cătăniciu că nu mă simt deloc ipocrit spunându-vă că minunea pe care a văzut-o dumneaei în spate era, de fapt, o proiecţie dintr-un Excel din calculator, unde lucrau patru operatori, care băgau fiecare date venite din judeţ, unde opera unul singur şi centraliza procesele-verbale primite. La ora 24,00, erau acolo toate 41 judeţe şi cum intrau, câte secţii aveau. (...) Ce vi se pare minunea lumii? O fi minunea lumii pentru partidele care nu şi-au propus să câştige în România alegerile, dar partidul meu în timpul acela câştiga alegerile în România şi bătea şi PSD", a adăugat deputatul PNL Cezar Preda. 

Deputatul PMP Robert Turcescu l-a întrebat pe Viorel Hrebenciuc dacă a lucrat în perioada campaniei şi a prezidenţialelor cu firma lui Vasile Dîncu. "Nu-mi amintesc şi cu asta închid subiectul", a răspuns fostul şef al campaniei lui Mircea Geoană. AGERPRES

×