x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie ÎCCJ: Ghiţă rămâne sub control judiciar pe cauţiune, dar poate părăsi ţara fără încuviinţare

ÎCCJ: Ghiţă rămâne sub control judiciar pe cauţiune, dar poate părăsi ţara fără încuviinţare

06 Oct 2016   •   14:59
 ÎCCJ: Ghiţă rămâne sub control judiciar pe cauţiune, dar poate părăsi ţara fără încuviinţare

Deputatul Sebastian Ghiţă rămâne în continuare sub control judiciar pe cauţiune în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti alături de foşti şefi din poliţie şi parchete, au decis magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).


Potrivit deciziei postate pe site-ul instanţei supreme, magistraţii au menţinut măsura preventivă a controlului judiciar pe cauţiune faţă de inculpatul Sebastian Aurelian Ghiţă pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 5 octombrie.

De asemenea, instanţa a admis cererea lui Ghiţă de modificare a obligaţiilor din conţinutul măsurii preventive a controlului judiciar pe cauţiune, în sensul înlăturării interdicţiei de părăsire a teritoriului României fără încuviinţarea organului competent.

Măsura controlului judiciar pe cauţiune în valoare de 13 milioane de euro a fost dispusă de procurorii DNA Ploieşti la data de 31 martie, după ce Camera Deputaţilor a respins cererile privind reţinerea şi arestarea parlamentarului.

Totodată, judecătorii ÎCCJ au menţinut măsura controlului judiciar faţă de ceilalţi inculpaţi deferiţi justiţiei în acest dosar şi au respins cererea formulată de procurorul Liviu Tudose de modificare a obligaţiilor din conţinutul măsurii preventive a controlului judiciar, în sensul restrângerii obligaţiei de a nu comunica pe nicio cale cu co-inculpaţii şi martorii audiaţi în dosar.

Decizia poate fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti pentru două infracţiuni de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, în acelaşi dosar, mai sunt judecaţi Liviu Mihail Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti; Viorel Dosaru, fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova; Constantin Ispas, ofiţer de poliţie; Aurelian Constantin Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. AGERPRES

×