x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Închisoare cu suspendare pentru polițistul care a ucis-o pe Raisa pe o trecere de pietoni

Închisoare cu suspendare pentru polițistul care a ucis-o pe Raisa pe o trecere de pietoni

de Vali Deaconescu    |    31 Ian 2024   •   15:08
Închisoare cu suspendare pentru polițistul care a ucis-o pe Raisa pe o trecere de pietoni

Decizia tribunalului în dosarul tragic al lui Raisa, o fetiță de 13 ani ucisă de un polițist pe o trecere de pietoni din București, a stârnit reacții puternice. Polițistul Popescu, responsabilul pentru moartea lui Raisa, a primit o sentință de 3 ani de închisoare cu suspendare, o hotărâre care a indignat familia victimei. Aceștia solicitaseră o pedeapsă cu executare, dar tribunalul a optat pentru varianta mai ușoară.

Decizia privind compensațiile morale acordate familiei și Marinei, care a suferit 100 de zile de îngrijiri medicale în urma tragediei, a fost subiect de controversă. Suma de 160.000 de euro acordată familiei lui Raisa și cea de 90.000 de euro acordată Marinei au fost considerate insuficiente și duse în derizoriu.

Avocatul Adrian Cuculis a declarat: „Polițistul Popescu, cel care a omorât-o pe Raisa, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare și nu cu executare așa cum ceruse familia.

Acțiunea civilă și anume, daunele morale au fost duse în derizoriu în sensul în care au fost acordate daune de 160000 euro pentru familia Raisei iar Marina a primit 90000 de euro pentru cele 100 de zile de ingrijiri medicale.

Vom formula cu siguranță Apel.”

×