x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CSM amână decizia în cazul suspendării judecătoarei din dosarul lui Vlad Pascu

CSM amână decizia în cazul suspendării judecătoarei din dosarul lui Vlad Pascu

de Redacția Jurnalul    |    17 Apr 2024   •   15:06
CSM amână decizia în cazul suspendării judecătoarei din dosarul lui Vlad Pascu

UPDATE Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu, care instrumentează dosarul lui Vlad Pascu, șoferul drogat implicat în accidentul mortal din 2 Mai 2023, scapă de suspendare temporară.

La data de 16 aprilie 2024, ora 15:07, s-a înregistrat pe rolul Consiliului Superior al Magistraturii propunerea Inspecției Judiciare privind suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța, judecător în cadrul Judecătoriei Mangalia, informează Consiliul Superior al Magistraturii.

Secția pentru judecători în materie disciplinară a stabilit termen pentru soluționare la data de 17 aprilie 2024, ora 10.00.

La data de 16 aprilie 2024, ora 15.55, a fost comunicată judecătoarei citația.

Miercuri dimineață, judecătoarea a cerut acordarea unui nou termen pentru a se prezenta la soluționarea propunerii privind suspendarea din funcție.

„La termenul de judecată din 17 aprilie 2024, Secția pentru judecători în materie disciplinară a încuviințat (...) cererea de amânare a judecății cauzei formulată de doamna judecător Popoviciu Ioana Ancuța pentru a garanta dreptul la apărare al acesteia, stabilind un nou termen de judecată la data de 24 aprilie 2024, ora 11:00”, anunță CSM.

 

Știre inițială: Inspecția Judiciară a cerut suspendarea Ioanei Ancuţa Popoviciu, judecătoarea din Mangalia din dosarul lui Vlad Pascu.

Inspecția Judiciară a trimis o propunere, pe 16 aprilie 2024, pentru suspendarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia până la încheierea procedurilor disciplinare.

Motivul invocat pentru propunerea de suspendare este "exercitarea funcției cu rea credință și gravă neglijență".

"În cursul zilei de astăzi a fost transmisă Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcție a doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuța din cadrul Judecătoriei Mangalia până la finalizarea procedurilor disciplinare.

Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare și ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei", potrivit comunicatului Insepecției Judiciare, citat de Antena3 CNN.

 

×