x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fost inspector șef adjunct la ITM Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită

Fost inspector șef adjunct la ITM Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită

de Redacția Jurnalul    |    23 Apr 2024   •   17:45
Fost inspector șef adjunct la ITM Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită

Un fost inspector șef adjunct al ITM Bihor a fost trimis în judecată de procurorii DNA după ce ar fi primit mită de la mai mulți oameni de afaceri pentru a nu-i amenda.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei Racz Nadia Florentina, la data faptelor inspector-şef adjunct al
Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 14 februarie 2022 – 17 octombrie 2023, în contextul efectuării unor controale la mai multe firme, inculpata și trei dintre subalternele sale, în calitate de inspectori de muncă, acționând în echipe diferite, ar fi pretins și primit, în repetate rânduri, de la mai mulți oameni de afaceri diferite sume de bani, cuprinse între 2.000 lei și 4.000 lei.

Sumele de bani ar fi fost pretinse și primite de funcționare pentru a nu le aplica oamenilor de afaceri sancțiuni contravenționale, prevăzute de Codul Muncii, pentru diverse nereguli constatate, printre care și pentru munca la negru.

În 13 iunie 2023, inculpata ar fi transmis unor oameni de afaceri informații cu caracter nepublic în sensul că i-ar fi anunțat pe aceștia despre faptul că, în aceeași zi, angajații ITM vor desfășura mai multe controale în domeniul construcțiilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: inspector itm bihor luare de mita