x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ioan Becali va fi eliberat din închisoare. Decizia instanţei este definitivă

Ioan Becali va fi eliberat din închisoare. Decizia instanţei este definitivă

02 Mai 2018   •   14:06
Ioan Becali va fi eliberat din închisoare. Decizia instanţei este definitivă

Magistraţii Tribunalului Ialomiţa au decis definitiv miercuri ca fostul impresar Ioan Becali să fie eliberat condiţionat din închisoare. 

Tribunalul a respins o contestaţie a DNA şi a menţinut decizia de eliberare dată pe 5 martie de Judecătoria Slobozia. 

Ioan Becali avea de executat un rest de pedeapsă din condamnarea de 7 ani şi 4 luni închisoare primită pentru mituirea fostei judecătoare Geanina Terceanu. 

Pe 20 februarie, Ioan Becali a fost condamnat la 7 ani şi 4 luni, iar fratele său Victor Becali a primit 5 ani şi 8 luni închisoare cu executare, în dosarul în care sunt acuzaţi că au mituit-o pe fosta judecătoare Geanina Terceanu. 

Conform DNA, în februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de judecător la Tribunalul Bucureşti, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbalişti, în care fraţii Becali şi Cristian Borcea, alături de alţi conducători din fotbal, fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală. 

În 3 aprilie 2012, magistratul a pronunţat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii, în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 ('fapta nu există'). 

Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunţa această soluţie de achitare, Terceanu a primit, în intervalul aprilie 2009 - mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro. 

"Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost dată lui Terceanu de către inculpaţii Becali, iar suma de 10.000 de euro de către inculpatul Borcea. În cursul anului 2009, o parte din banii primiţi în modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folosiţi de Terceanu la achiziţionarea unei locuinţe (al cărei preţ total a fost de 93.000 euro)", susţin procurorii. 

Ulterior, în martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv pe cei implicaţi în dosarul transferurilor, desfiinţând astfel soluţia de achitare dată de judecătoarea Terceanu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ioan becali eliberat inchisoare