x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Iulian Fota, sub contract cu SRI, bagă Serviciul într-un scandal politic

Iulian Fota, sub contract cu SRI, bagă Serviciul într-un scandal politic

de Dan Constantin    |    10 Feb 2017   •   17:06
Iulian Fota, sub contract cu SRI, bagă Serviciul într-un scandal politic
Iulian Fota, director al Colegiului de Informatii , unitate din cadrul SRI, A FACUT DECLARATII INCENDIARE DESPRE UN CONFLICT AL SRI CU PSD.
 
 În cadrul audierii la Comisia parlamentara de control a activitatii SRI,Eduard Helwig a declarat ca Serviciul nu este implicat în manifestari politice si nu are amestec în actiunile de protest împotriva guvernului Grindeanu și PSD.
 
 Presedintele Comisiei de control a solicitat detalii despre statutul lui Iulian Fota în cadrul SRI,CEI AUDIAȚI PRCIZÂND CA FOTA ESTE PERSONAL CONTRACTUAL.
 
FOTA apare des în spațiul public facand declaratii cu caracter transant politic, ceea ce presupune ca are suportul SRI în acțiunile publice, și contrazice în acest fel afirmațiile Directorului SRI de neangajare politică a serviciului.
 
Iulian Fota a fost consilier al Presedintelui Băsescu. În toamna anului 2016 A fost numit la conducerea colegiului national de informatii din cadrul Academiei Nationale de Informatii. Colegiul are din 2017 un caracter închis, primind la școlarizare doar angajati din sectorul public care au certificat ORNIS.
 
FOTA poate fi schimbat din funcție pentru antrenarea SRI într-un conflict politic.

×
Subiecte în articol: iulian fota scandal SRI