x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Judecătoarea care a întrebat dacă tinerii morți în accidentul din 2 Mai sunt în sală, cercetată

Judecătoarea care a întrebat dacă tinerii morți în accidentul din 2 Mai sunt în sală, cercetată

de Redacția Jurnalul    |    23 Feb 2024   •   12:37
Judecătoarea care a întrebat dacă tinerii morți în accidentul din 2 Mai sunt în sală, cercetată
Sursa foto: facebookAncuța Ioana Popoviciu

Inspecția Judiciară s-a autosesizat în cazul judecătoarei din Mangalia, care a întrebat dacă tinerii decedați în accidentul din 2 Mai, produs de Vlad Pascu, sunt în sală.

Judecătoarea a fost desemnată să soluționeze dosarul privind accidentul din 19 august 2023, când mașina condusă de Vlad Pascu, aflat sub influența drogurilor, a părăsit partea carosabilă și a lovit un grup de tineri care se deplasa pe trotuar.

În cadrul ședinței de joi, 22 februarie 2024, judecătoarea a întrebat dacă tinerii decedați sunt în sala de judecată și să prezinte buletinele.

Inspecția Judiciară s-a autosesizat în acest caz, după ce informațiile din sala de judecată au fost făcute publice de părinții tinerilor decedați.

„Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligației de studiere a dosarelor anterior ședinței de judecată (inclusiv din perspectiva prezenței în instituție a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor și ședințelor de judecată, comportamentul judecătorului în ședințele de judecată, în principal cu referire la ședința de judecată din 22.02.2024, precum și existența unor eventuale situații de incompatibilitate în legătură cu dosarul menționat”, arată Inspecția Judiciară.

La începutul ședinței de joi, 22 februarie, judecătoarea Ancuţa Ioana Popoviciu a făcut prezenţa părţilor din dosar. „Olariu Sebastian Andrei este prezent?”. În acel moment, toată sala a rămas încremenită, iar părinții lui Sebastian Olaru și Robertei Dragomir au izbucnit în plâns. Auzind rumoarea celor prezenţi în sală, judecătoarea a spus surprinsă: „A decedat o victimă?”. Apoi a venit răspunsul din sală: „Au decedat două”.

Tatăl lui Sebastian Olariu, studentul ucis în accidentul produs de Vlad Pascu, a declarat, joi, că a fost întrebat dacă Sebastian este în sală și a cerut buletinul acestuia.

„Nu am simțit în viața mea așa ceva, nu am văzut un asemenea judecător. Îi voia buletinul”, a spus tatăl tânărului ucis.

Accidentul în care Roberta Marina Dragomir, în vârstă de 20 de ani și Sebastian Andrei Olariu, în vârstă de 21 de ani, au murit, a avut loc în 19 august 2023, pe DN 39, în localitatea 2 Mai. Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri care mergeau pe marginea drumului, ucigându-i pe cei doi și rănind alți trei tineri.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: judecatoare tânăr Vlad Pascu